Първата световна война била преди 3000 години

Първата световна война била преди 3000 години

0

Преди повече от три хиляди години най-процъфтяващите цивилизации на Бронзовата епоха, съществували по бреговете на източното Средиземноморие, изчезват в рамките на няколко десетилетия.

1

Троянската война

Троянската война - Най-новите теми и статии. Паранормални явления, загадки и всичко свързано с Троянската война. Нашите статии за Троянската война от древността до днес. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Троянската война.
Троянската война - Интересни факти за Омир

Интересни факти за Омир

07.04.201502174

Омир е древногръцки поет, автор на Илиада и Одисея. Няма достоверни исторически данни за съществуването на Омир. Известно е, че според биографичните данни на гръцкия поет, той е бил напълно сляп.

Троянската война - Водолаз намери най-старата монета в България

Водолаз намери най-старата монета в България

12.09.201422631

Созополски водолаз случайно се натъкна на уникална златна момента, която се оказа най-старата в България. Находката е изключително рядка и доста ценна, убедени са специалисти.

Троянската война - Ахил може да е бил българин

Ахил може да е бил българин

07.02.2014115476

Древни керамични плочки от преди 16 века могат да се окажат неоспоримо доказателство, че древногръцкият герой Ахил всъщност е бил българин.

Троянската война - Намериха уникални находки в града на Херкулес

Намериха уникални находки в града на Херкулес

15.12.201302834

В открития през 2000 г. потънал древен град Хераклейон бяха открити уникални древноегипетски находки от френския морски археолог Франк Годио и негови колеги .

Троянската война - Изгубените древни градове

Изгубените древни градове

17.06.201334001

За всички, които още пазят образа на д-р Джоунс и жаждата за разкриване на погребаните тайни от миналото е следващото пътешествие до някои от най-интересните изчезнали места на света.

Троянската война - Александър Македонски по пътя на славата

Александър Македонски по пътя на славата

02.04.201333466

На 20-годишна възраст Александър е коронясан. Когато седнал на трона, той наследил велика армия и сериозни политически вълнения. Александър Македонски е един от най-великите пълководци

Троянската война - Разкриха кога точно е написана Илиада

Разкриха кога точно е написана Илиада

12.03.201303173

Но резултата от това проучване показва нещо много по-важно, а именно, че езикът може да бъде използван като сигурен метод за датиране, като гените, за да се разгадаят въпроси, свързани с история, археология и антропология.

Троянската война - Митът за троянската война

Митът за троянската война

23.02.2012919107

Митът за троянската война е един от най-известните. Хубавата Елена става повод за война между гърците и троянците. Една легенда за Ахил, Хектор, Агамемнон и хубавата Елена.

Троянската война - Детството и успеха на Александър Македонски

Детството и успеха на Александър Македонски

17.09.201057872

Александър Велики: един от най-необикновените и загадъчни войни на всички времена. Историята на Александър Македонски в Елада, баща му цар Филип, майка му Олимпияда и Троянската война.

Троянската война - Легендата за Хубавата Елена от Троя

Легендата за Хубавата Елена от Троя

11.07.2009916027

Легендите разказват за красотата на хубавата Елена от Троя, влюбването и в Парис. Менелай търсейки отмъщение, повежда ахейската войска. Така възниква троянската война. Древните гърци и Одисей.

На актуалната подстраница ще намериш най-новите материали и статии за Троянската война. Нашият екип се стреми да публикува често любопитни текстове на тема Троянската война. Пишете ни ако имате предложения или въпроси, ще се радваме да разширим показаните статии за Троянската война. Съновник.бг - сайт за интерпретиране на сънища, загадки, мистика и Троянската война. Троянската война, съвети и потребителски оценки.