Велики четвъртък – митове и традиции за деня

Велики четвъртък – митове и традиции за деня

2

Според Библията на Велики четвъртък Исус Христос е бил заловен в Гетсиманската градина по време на молитва. На този ден традиционно се боядисват великденските яйца.

1

Митове

Митове - Актуални теми и материали. Мистерии, загадки и всичко касещо Митове. Материали за Митове от Средновековието до днес. Феномени, загадки, паранормални събития и Митове.
Митове - Звярът от Жеводан остава мистерия и до днес

Звярът от Жеводан остава мистерия и до днес

22.03.2017012671

За първи път звярът от Жеводан се появява през 1764 г. Нападнал жена, докато пасяла стадото си. Скоро след това звярът извършва първото си убийство. Жертвата е 14-годишно момиче. Тялото ѝ е разкъсано до неузнаваемост, а скалпът ѝ е свален.

Митове - Интересни митове за леприконите

Интересни митове за леприконите

17.03.20170328

Ако някой хване леприкон, ще се сдобие с богатство и късмет. Това е причината хората да ги търсят толкова много.

Митове - Най-известните шпиони в историята: Митове и легенди

Най-известните шпиони в историята: Митове и легенди

12.11.201602229

Шпионажът и в миналото, и сега е професия, която е пълна със загадки. Въпреки че основната задача на шпионите е да запазят личността си в тайна, някои от имената на най-известните шпиони в историята стават известни.

Митове - Древните митове, които са основани на реални събития

Древните митове, които са основани на реални събития

25.10.20160842

В древната митология може да прочетете много фантастични истории, но сред тях има и такива, които не са измислени, а са основани на реални събития, макар и това да ви се вижда невероятно.

Митове - Нещата, които смятахме през 90-те за истина

Нещата, които смятахме през 90-те за истина

28.08.20160731

С малка нотка на носталгия ви представяме едно кратоко пътуване в историята и нещата, които смятахме през 90-те за истина и даденост.

Митове - Популярни митове, в които все още вярвате

Популярни митове, в които все още вярвате

24.07.20160926

Неизбежно е в днешния масивен информационен поток, който ни залива отвсякъде, да не чуем наред с истината и много измислици. Има обаче някои митове, които са се вградили в съзнанието ни и повечето от нас безрезервно вярват в тях.

Митове - Безумният тракийски цар Ликург, който си навлече гнева на Дионис

Безумният тракийски цар Ликург, който си навлече гнева на Дионис

10.07.20160526

В гръцката митология легендарният тракийски цар Ликург е владетел на едоните – едно от многото племена, населяващи Тракия. Той е син на друг легендарен владетел – Дриант, чието огромно сребърно имане било известно из целия стар свят.

Митове - Динозавърски митове, в които сигурно вярвате

Динозавърски митове, в които сигурно вярвате

07.07.20160394

Динозаврите са процъфтявали в глобален мащаб. Те най-вероятно биха населявали планетата ни и до днес, ако злощастният астероид не бе ударил Земята в района на Мексико

Митове - Неверните митове за живота на Клеопатра

Неверните митове за живота на Клеопатра

26.09.201502297

Клеопатра е не само реална историческа личност, но и образ, който години наред се е използвал в кино индустрията. Това е довело до няколко мита, които погрешно се отнасят към живота ѝ

Митове - Легендата за шестте раси

Легендата за шестте раси

14.09.20132220088

Според доктрината на расите първата раса е била на самородените – ефирни, ангелоподобни същества, на ръст достигали 40-50 м. Нашата раса е шестата.

На актуалната подстраница ще откриеш избрани материали и статии на тема Митове. Екипът на Съновник.бг се старае да въвежда редовно различни материали относно Митове. Пишете ни ако имате коментари или критики, ще се радваме да разширим събраните материали за Митове. Съновник.бг - портал за тълкуване на сънища, загадки, мистерии и Митове. Митове, идеи и отзиви.