Неверните митове за живота на Клеопатра

Неверните митове за живота на Клеопатра

0

Клеопатра е не само реална историческа личност, но и образ, който години наред се е използвал в кино индустрията. Това е довело до няколко мита, които погрешно се отнасят към живота ѝ

1

Клеопатра

Историята на египетската царица Клеопатра. Факти за Клеопатра и римските императори. Клеопатра - величието и падението на една царица.

Статии за египетската царица Клеопатра:
Клеопатра - Възход и падение на Клеопатра

Възход и падение на Клеопатра

16.03.201502780

Малко известен факт е, че Клеопатра е седмата египетска владетелка, носила това име. Тя е последният представител на могъщата династия на Птолемеите, властвала в африканската страна.

Клеопатра - Любопитни факти от живота на Клеопатра

Любопитни факти от живота на Клеопатра

29.01.2013210741

Вероятно няма да сбъркаме, ако кажем, че животът на Клеопатра е бил един добър сценарий, чиито режисьор и главен герой е била самата тя. С безпогрешната си интуиция и тактика, тя е успяла да постигне много.

Клеопатра - Загадка с гроба на Клеопатра

Загадка с гроба на Клеопатра

15.07.2011012643

Откриването на гроба на египетската владетелка Клеопатра би било сред най-големите археологически сензации, сравнима с откриването на гроба на Тутанкамон през 1922 година.

Клеопатра - КлеопатраVІІ и нейната история

КлеопатраVІІ и нейната история

07.04.201137683

Клеопатра VІІ Тео Филопатор е родена през януари 69 г. пр. Хр. Историята на Клеопатра, нейните отношения с Цезар и Марк Антоний. Историята на най-известната царица фараон в древен Египет.

Клеопатра - Създаване на перлите

Създаване на перлите

24.01.201104350

Перлите са както естествен, така и култивиран продукт. Те са класическа украса за жените в цял свят. Клеопатра разтваряла перлите във вино. Любопитни факти за перлите.

Клеопатра - Оцет помогнал на Клеопатра да спечели бас

Оцет помогнал на Клеопатра да спечели бас

23.09.201039323

Според легенда, описана от философа Плиний, Клеопатра се хванала на бас с Марк Антоний, че ще изпие най-скъпата напитка. Тя хвърлила перла в чашата си, камъкът се разтворил и тя го изпила.

Клеопатра - Отровен коктейл погубил Клеопатра

Отровен коктейл погубил Клеопатра

02.07.201016862

Нова версия за смъртта на египетската царица Клеопатра лансираха учени. Според нея тя е умряла от отровен коктейл, а не от ухапване на кобра в Древен Египет, както се считаше досега.

Клеопатра - Май откриха гробницата на Клеопатра

Май откриха гробницата на Клеопатра

09.05.201028337

Археолози са на път да открият гробницата на Клеопатра край Александрия. Предполагат, че тя се намира под храма на Озирис. Историята и легенди за Клеопатра - фараон на древен Египет.

Клеопатра - Изумрудът дарява с богатство и спокойствие

Изумрудът дарява с богатство и спокойствие

02.02.201007933

Изумрудът донася на собственика си спокойствие и богатство. Още в Древен Египет изумрудът е бил почитан от много хора, сред които самата Клеопатра. Влиянието на скъпоценните камъни.

Клеопатра - Знаменитите куртизанки

Знаменитите куртизанки

25.01.2010718909

За много владетели куртизанките са били не само любовници, но също така и съветници. Сред най-известните жрици на любовта са Клеопатра, Маркиза дьо Помпадур, Жозефина.

На текущата подстраница ще попаднеш на последните заглавия и публикации на тема Клеопатра. Екипът на Съновник.бг се стреми да въвежда редовно любопитни текстове относно Клеопатра. Пишете ни ако имате предложения или критики, ще се радваме да разширим показаните статии за Клеопатра. Съновник.бг - сайт за тълкуване на сънища, загадки, мистика и Клеопатра. Клеопатра, идеи и потребителски оценки.