Не празнувайте! На 40-тия юбилей смъртта се навърта наблизо

Не празнувайте! На 40-тия юбилей смъртта се навърта наблизо

0

Всеки от нас знае, че 40-тата годишнина не трябва да се празнува. Причините за това идват от древността и са свързани с народните вярвания.

1

Вярвания

Вярвания - Новите теми и статии. Мистерии, загадки и всичко на тема Вярвания. Любопитни статии за Вярвания от вековете до днес. Феномени, исторически факти, паранормални събития и Вярвания.
Вярвания - Популярни митове, в които все още вярвате

Популярни митове, в които все още вярвате

24.07.20160817

Неизбежно е в днешния масивен информационен поток, който ни залива отвсякъде, да не чуем наред с истината и много измислици. Има обаче някои митове, които са се вградили в съзнанието ни и повечето от нас безрезервно вярват в тях.

Вярвания - Подстрижете връхчетата на косата си днес и ще забогатеете!

Подстрижете връхчетата на косата си днес и ще забогатеете!

17.07.201604064

Подстригване на краищата е изключително полезно за косата, защото я съживява и подсилва. Оказва се обаче, че клъцването на връхчетата крие и неподозирани преимущества.

Вярвания - От днес започват Горещниците (Празник на огъня)

От днес започват Горещниците (Празник на огъня)

15.07.20160557

Според народния календар на 15, 16 и 17 юли се отбелязват Горещниците. Тези 3 дни са смятани за най-горещите в годината, като това дава името на народния празник.

Вярвания - Започва Русалската седмица. Пазете се от злото!

Започва Русалската седмица. Пазете се от злото!

20.06.201605509

Първата седмица след Петдесетница според народното поверие започва Русалската седмица. Смята се, че тогава душите на починалите удавници слизат на земята във вид на бели и жълти пеперуди.

Вярвания - Магическите свойства на метлата

Магическите свойства на метлата

17.06.201601489

В сферата на магическото метлата най-често се свързва с вещиците. Според легендите, те използвали именно метлите като средство за летене. Този предмет наистина притежава мощни магически свойства. Метлата е символ на домашния уют и семейното щастие и играе

Вярвания - Гергьовден е, 200 хиляди българи празнуват днес!

Гергьовден е, 200 хиляди българи празнуват днес!

06.05.201611478

Днес е Гергьовден! Един от най-почитаните празници в България. Ден на храбростта на българската армия, на животновъдите. Ден на Свети Георги Победоносец.

Вярвания - Поверия за определяне на бъдещия пол на детето

Поверия за определяне на бъдещия пол на детето

08.01.2016316851

Според народните поверия ако коремът на майката е заострен в предния край, тя ще роди момче. Ако външността на майката не се променя по време на бременността и тя става по-красива, бебето й ще бъде от мъжки пол.

Вярвания - Джеминидите и поверията за метеорите

Джеминидите и поверията за метеорите

22.10.20150318

Хората вярвали, че метеорите са носители на злокобни сили и предвестници на войни, болести и нещастия. През Римско време пък се появило твърдението, че метеорите всъщност са свещи, запалени от ангелите на небето.

Вярвания - Най-популярните вярвания и суеверия за метеорите

Най-популярните вярвания и суеверия за метеорите

21.10.20150357

В древни времена на метеорите се гледа като предвестници на различни събития или като на послания, изпращани от по-висши същества. Едно от често срещаните схващания тогава е, че те са своеобразния съобщения, които боговете изпращат.

Вярвания - Най-странните чуждестранни суеверия

Най-странните чуждестранни суеверия

22.08.201504059

Хаитяните пък изглежда имат специално отношение към майките. В страната се смята, че човек може да загуби майка си, ако яде само върховете на дини, лази на колене, мете през вечерните часове или се разхожда без една обувка.

В Съновник.бг на тази страница ще се натъкнеш на избрани теми и статии относно Вярвания. Редакторският ни екип се старае да добавя постоянно разнородни материали за Вярвания. Пишете ни ако имате коментари или критика, ще се радваме да разширим събраните материали за Вярвания. Съновник.бг - портал за сънища, загадки, мистерии и Вярвания. Вярвания, снимки и мнения.