Ще наблюдаваме първите за годината падащи звезди

Ще наблюдаваме първите за годината падащи звезди

0

В нощта срещу 3 и 4 януари ще сме свидетели на първия за годината метеоритен поток. По прогнози на астрономите ще може да наблюдаваме по около 120 падащи звезди на час.

1

Астероиди

Астероиди - Последните теми и материали. Мистерии, загадки и всичко свързано с Астероиди. Нашите статии за Астероиди от древността до наше време. Феноменални истории, древни цивилизации, паранормални явления и Астероиди.
Астероиди - Халеевата комета - тайнственият пътник из Космоса

Халеевата комета - тайнственият пътник из Космоса

26.11.20160292

През 1758 година навръх Коледа Халеевата комета се появява на небосклона, точно както Халей е предрекъл десетилетия преди това. Според съвременните учени Халеевата комета обикаля нашата слънчева система поне от 200 000 г.

Астероиди - НАСА: Хиляди опасни астероиди са се насочили към Земята

НАСА: Хиляди опасни астероиди са се насочили към Земята

15.10.20160425

От Американската космическа агенция НАСА алармираха, че хиляди астероиди са се насочили към нашата планета и за тяхното унищожение ще е необходимо няколко страни да обединят усилията си.

Астероиди - Седемте астероида, които могат да унищожат живота на Земята

Седемте астероида, които могат да унищожат живота на Земята

21.09.20160231

Земята редовно се сблъсква с малки астероиди, които не я застрашават, защото изгарят при първия допир с земната атмосфера. Но ако до планетата ни стигнат небесни дела с по-голям диаметър, ще настъпи истински Апокалипсис.

Астероиди - НАСА започва обстойни проучвания на Капсулата на времето Бену

НАСА започва обстойни проучвания на Капсулата на времето Бену

14.09.20160189

Астероидът Бену, обикалящ Слънцето по същата орбита като земната, ще бъде посетен от космически научен апарат. Изобретението ще изследва повърхността и състава на небесното тяло, смятащо се за предполагаемо опасно за съществуването на човечеството.

Астероиди - Земята се размина с Апокалипсис. Никой не го видя, че идва!

Земята се размина с Апокалипсис. Никой не го видя, че идва!

08.09.20160778

Земята се размина с опустошителна катастрофа. Огромен метеорит с размерите на малка планина прелетя инфарктно близко до планетата в края на месец август. Научната общност е все още в шок, тъй като. . .

Астероиди - Фреди Меркюри кръстосва орбитите на Марс и Юпитер

Фреди Меркюри кръстосва орбитите на Марс и Юпитер

07.09.2016086

Астероид ще носи името на легендарния Фреди Меркюри. Небесното тяло кръстосва орбитите на планетите Юпитер и Марс.

Астероиди - Уникална възможност! Изпратете рисунката си на астероид

Уникална възможност! Изпратете рисунката си на астероид

25.02.20160303

НАСА направи изключителен жест към всички земляни. Космическото ведомство на САЩ предложи на всеки, който желае, да предостави свое предложение на изкуството, което ще бъде изпратено на астероид.

Астероиди - Огромен астероид приближава Земята през март!

Огромен астероид приближава Земята през март!

13.02.201611131

Астероид с размери колкото Челябинския метеорит ще прелети покрай Земята през март. Точната му орбита не може да бъде определена и е възможно той да приближи планетата ни опасно близо.

Астероиди - Огромен астероид преминава покрай Земята на Бъдни вечер

Огромен астероид преминава покрай Земята на Бъдни вечер

24.12.20150598

Небесното тяло ще премине на безопасно дистанция от Земета, категорични са специалистите на НАСА. В нощта на Бъдни вечер астероидът ще се намира на 10. 7 милиона километра

Астероиди - Астероид ще прелети покрай Земята на Хелоуин

Астероид ще прелети покрай Земята на Хелоуин

31.10.20150406

На един от най-страшните и обичани от децата празници Хелоуин, над Земята ще прелети астероид, който учените досега дори не бяха забелязали.

На тази страница ще откриеш избрани любопитни теми и публикации за Астероиди. Нашият екип се стреми да публикува често разнообразни текстове на тема Астероиди. Пишете ни ако имате предложения или въпроси, ще се радваме да разширим показаните статии за Астероиди. Съновник.бг - сайт за интерпретиране на сънища, загадки, мистика и Астероиди. Астероиди, съвети и класации.