Погребан ли е Александър Македонски край Гоце Делчев

Погребан ли е Александър Македонски край Гоце Делчев

2

От няколко години в научните среди тече разпален спор дали великият пълководец Александър Македонски е погребан в откритата през 2009 година гробница до древния Амфиполис, намираща се до Гоце Делчев.

1

Александър Македонски

Завоеванията на Александър Македонски. Факти за Александър Македонски. Александър Македонски - мит или реалност? Загадките на Александър Македонски.

Статии за Александър Македонски:
Александър Македонски - Александър Велики умрял от препиване

Александър Велики умрял от препиване

15.02.201402863

Александър III Македонски или Александър Велики е най-известният цар (базилевс) на Древна Македония. Управлявал е от 336 пр. н. е. до смъртта си през 323 пр. н. е.

Александър Македонски - Необичайни факти за войната

Необичайни факти за войната

22.08.2011105339

Александър Велики забранявал на войниците си да имат коса и брада. През Първата световна война хомосексуалистите били екзекутирани във Френската армия.

Александър Македонски - Най-жестоките майки в историята

Най-жестоките майки в историята

16.05.2011928324

Историята помни майки, които са правели всичко, за да възкачат децата си на трона и не са се спирали пред убийства. Такава е била майката на Александър Македонски, а също и Клеопатра.

Александър Македонски - Левичарите - родени за велики лидери и творци на изкуството

Левичарите - родени за велики лидери и творци на изкуството

21.09.2010256003

Гениите и политическите лидери са леваци. Сред тях са Александър Македонски, Наполеон, Клинтън, Юлий Цезар и др. Нима левичарите са надарени с дарба? Вижте какво казва астрологията.

Александър Македонски - Детството и успеха на Александър Македонски

Детството и успеха на Александър Македонски

17.09.201057729

Александър Велики: един от най-необикновените и загадъчни войни на всички времена. Историята на Александър Македонски в Елада, баща му цар Филип, майка му Олимпияда и Троянската война.

Александър Македонски - Александър Македонски - въплъщение на ужаса в Азия

Александър Македонски - въплъщение на ужаса в Азия

11.06.2010107360

Александър Велики се превръща във въплъщение на ужаса за цяла Азия. През декември 332 г. пр. Христа той влиза в Египет. Той разкрива египетската цивилизация пред останалия свят.

Александър Македонски - Пророческите сънища на великите хора

Пророческите сънища на великите хора

03.03.201015608

Случаи с Наполеон Бонапарт, Александър Македонски, Ейбрахам Линкълн, в които техни пророчески сънищата са предсказвали важни събития в живота им. Пророчества за потъването на Титаник и др.

Александър Македонски - НЛО над Древния свят

НЛО над Древния свят

01.03.201039131

Древният свят също е бил свидетел за НЛО. Древни източници разказват за извънземни в Египет, по време на походите на Александър Македонски, в трудовете на антични автори. . .

Александър Македонски - Съдба навреме

Съдба навреме

16.09.2009212386

Съдбата изпълнява нашите желания по свой собствен начин. Казва се, че дори неуспехите на Александър Македонски са били по-високи от успехите на останалите. Съдбата и положителното мислене.

Александър Македонски - Клеопатра управява 21 години древен Египет

Клеопатра управява 21 години древен Египет

01.08.200908331

Като дете на Птоломей I, генерал на Александър Македонски, Клеопатра е последния фараон на древен Египет. Любовница на Юлий Цезар, жена на Марк Антоний и победена от император Октавиан. Акциум битка.

В актуалната подстраница ще намериш избрани любопитни теми и публикации относно Александър Македонски. Редакторският ни екип се старае да публикува често любопитни текстове на тема Александър Македонски. Пишете ни ако имате предложения или въпроси, ще се радваме да разширим показаните статии за Александър Македонски. Съновник.бг - сайт за интерпретиране на сънища, загадки, мистика и Александър Македонски. Александър Македонски, съвети и потребителски оценки.