Как е умрял Хитлер?

Как е умрял Хитлер?
Снимка: sanovnik.bg

На 30 април 1945 г. младоженците Адолф Хитлер и Ева Браун слагат край на живота си чрез самоубийство. Телата на двамата са открити в бункер само 24 часа, след като са сключили брак. Самоубийственият акт слага край на живота на диктатор, отговорен за смъртта на десетки милиона души.

Това е официалната версия за смъртта на фюрера, която се разказва и поддържа от правителства по цял свят от десетилетия, но има и друга, неофициална версия, която значително се различава от лансираната в край на Втората световна война.

Мнозина са на мнение, че Хитлер и любимата му жена са успели да се доберат с подводница до Аржентина, където и двамата доживели до дълбоки старини, необезпокоявани от никого.

Любителите на конспирационните теории смятат, че фюрера и Ева Браун са се установили в латинска Америка в добре уредено ранчо, където дълги години се е лекувал от астма и язва.

Всъщност информацията за това стига и до американското разузнаване и създателят на ФБР Едгар Хувър провежда мащабно разследване на случая. Разследването е проведено при пълна секретност, то е продължило цели 11 години и е приключило с мнението, че наистина няма категорични данни, че телата, открити в нацисткия бункер, принадлежат на Хитлер и съпругата му.

Рейтинг

4
Общо 4 гласували
5 2
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати