Колко цветя се подаряват на жив човек?

Колко цветя се подаряват на жив човек?
Снимка: sanovnik.bg

Препатилите съпрузи и гаджета ще ви кажат, че най-дълго се помнят не най-пищните и големи букети, а онези, които не са подарени. Подаряването на цветя по някакъв случаен повод или дори без повод носи винаги положителна емоция, добро настроение, а в определени случаи и послание.

Защото нищо не може да каже "Обичам те" така, както огромен букет с червени рози го прави. Ето защо трябва да сме особено внимателни при избора на цветя, когато става дума за специален за нас човек.

У нас традицията повелява на жив човек да се подаряват само нечетен брой цветя, особено ако са по-малко от дванадесет. В случай, че решите за зарадвате с някого с букет, направен с повече от 12 цветя, то те може да са четен брой, но числото трябва да е кратно на 6.

От друга страна в много държави в Европа и САЩ се смята за добра поличба, да подариш на някого букет, направен с четен брой цветя. Смята се, че четният брой на цветята е символ на щастие и успех.

Няма значение колко цветя ще подарите на любимия си човек, стига да не са четири на брой, защото четири цветя символизират смъртта, важно е да го направите от сърце. Понякога едно цвете, но подарено навреме, казва и означава много повече от цяла кошница цветя, но поднесена със закъснение.

Рейтинг

4.3
Общо 4 гласували
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати