Sanovnik.bg»Съвети»От какво месо се правят шницели

От какво месо се правят шницели

От какво месо се правят шницели

Шницелът е рецепта с богата културна история на разпространение. Думата "шницел" има германски корени и пряко означава "нарязано парче месо".

Смята се, че предполагаемият произход на ястието е австрийски, но често шницелът се свързва с италианската култура и Милано - шницел по милански.

Много често шницелът се нарича още виенски шницел.

Първите данни за направата на шницела са от Виена през 19 век. С течение на времето шницелът придоби популярност в целия свят. В различни страни той е известен под различни имена и с различни вариации. Това, което обединява всички негови рецепти е, че основната му съставка е месото.

Ето от какво месо могат да се направят шницели:

Телешко месо за шницели

Телешкият шницел е известен под имената "Виенски шницел" и произлиза от австрийската кухня. Този вид шницел се приготвя от телешко месо и е обикновено по-голям от другите видове.

Свинско месо за шницели

Шницелите, приготвени от свинско месо, са много популярни и се срещат в различни форми и вариации в множество кухни по света.

Пилешко месо за шницели

Пилешкият шницел също е популярен и се приготвя често в съвременната кулинария. Този вид шницел е по-лек и с ниско съдържание на мазнини.

Агнешко месо за шницели

В някои региони се правят шницели от агнешко месо, които се отличават със своя характерен вкус.

Шницел без месо

В съвременната кухня веганството се популяризира все по-осезаемо. На този фон се появява и веганска рецепта за шницел без месо. Вместо това се използва сусам и соя. Други растителна алтернатива е тофуто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати