Sanovnik.bg»Съвети»Кои са Валкириите?

Кои са Валкириите?

Кои са Валкириите?

Валкириите са смятани за легендарни женски същества от северната митология и скандинавската митология. Те се приемат за символ на храбростта, мъжеството и военния подвидг.

Изображенията на Валкиирите вдъхновяват редица култури и народи до днес. Легендарните женски фигури се обвързват със смъртта, военния подвиг и избора воините, които ще бъдат приети във Валхала - раят за воини, който управляван от бога на войната Один.

Ето някои основни аспекти на Валкириите:

Произход и представяне на Валкирийте

Валкириите са често представяни като красиви жени, облечени в броня и оборудвани със щитове и мечове. Те са създадени като съпровод на военни богове като Один и Тор и се смятат за вестителки и избиратели на добрите воини.

Изборът на воини

Валкириите се представят като събират воините, които са умрели на полето на битката, и ги водят към Валхала. Там воините ще се подготвят за предстоящата Рагнарёк, апокалиптично събитие в скандинавската митология.

Роля на Валкирийте

Ключовата роля на мистичните жени е да помагат на воините. Валкириите също така се изобразяват като богини, които помагат на воините по време на битките, като ги водят и им предоставят защита.

Легенди и митове за Валкирийте

В митовете и легендите на скандинавската митология валкириите се появяват като важни персонажи, които имат решаващо влияние върху съдбите на воините и развитието на света.

Популярност и място в изкуството

През времето валкириите се превръщат в популярни символи и в изкуствата през различни исторически периоди. Те са чест мотив в литературата, изобразителното изкуство и операта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати