Sanovnik.bg»Съвети»Кога празнува имен ден Росица?

Кога празнува имен ден Росица?

Кога празнува имен ден Росица?

Имената символизират индивидуалната енергия и харизма на всеки човек. С имената хората се асоциират в определена сила, качества и социална роля.

Името Росица има славянски корени и е умалително от Роса. На славянски език то означава малка росна капка. Женското име се свързва с „росен“ или още, „чист и благодатен“.

Смята се, че хората с това име са чисти, неподправени и емоционални. Те притежават решителност, воля и необичайна сила. Смята се, че жените с името Росица са лоялни, искрени и директни.

Росица е силна фигура с доза изтънченост и нежност.

А кога празнува имен ден Росица?

Жените с името Росица празнуват своя имен ден два пъти в годината. Всяка година те отбелязват имен ден на празника Цветница. Това е така, тъй като легендите разказват, че самодивите се криели преди първия изгрев на слънцето. При криенето си те оставяли след себе си капки, падащи върху листата на цветята – капки роса. Денят се отбелязва всяка година 7 дни преди Великден.

Името Росица се почита още един ден в годината – през 22 март. Това е празникът на св. Дросида Римска. Тогава православната църква честа Свети Свещеномъченик Василий и мъченицата Дросида Римска, която е прочута още с името Росица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати