Как се изчислява десцендентът?

Как се изчислява десцендентът?
Снимка: sanovnik.bg

Десцендентът е едно от основните понятия в астрологията. Той е един от четирите основни стълба при изготвянето на натален хороскоп. Наталният хороскоп или наталната карта отразяват положението на звездите в деня и часа на раждането на човек.

Точният час и раждане са изключително важни, за точното изчисляване на наталната карта, както и на четирите оси в хороскопа. Благодарение на тях се изчисляват десцендентът, асцендентът и оста MC/IC (медиум цели – имум цели), като и разположението на планетите в различните домове.

В първият дом на наталната карта се разполага именно асцендентът. Той е зодиакалният знак, която е изгрявал на източния хоризонт в момента на вашето раждане.

В неговия противоположен дом – в седмия дом на наталния хороскоп, се разполага десдендентът, т.е. изчисляването на десцендента е пряко свързано с точното изчисляване на асцендента.

И докато асцендентът дефинира кой сте точно и какво впечатление ще оставите у другите, то десцендентът дефинира стериотипите и очакванията ви, свързани с всички хора, които общувате.

Рейтинг

5
Общо 4 гласували
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари