Sanovnik.bg»Съвети»Какво означава да си разлееш кафето?

Какво означава да си разлееш кафето?

Какво означава да си разлееш кафето?

Поверията съществуват от зората на човечеството. Те са плод на народното любопитство, което търси начини, по които да си обясни настоящи или бъдещи житейски събития. Създаването на поверията се дължи на природни елементи и явления, чиято поява се обвързва с определено значение.

Като най-популярната и широко разпространена напитка, кафето също заема ключово място в света на поверията. Напитката на силата и енергията е свързвана с различни тълкувания. Те се дължат предимно на ливанската култура, която измисля основните поверия, свързани с кафето. Едно от тях е свързано с разливането на кафето. Какви тълкувания носи разливането на кафето?

Според ливанците, разливането на кафе в дома ви може да носи единствено позитивни емоции. Това означава, че ще имате огромно щастие, благоденствие, ще постигнете успехи и ще бъдете съпътствани от късмет във всяко начинание.

Това тълкуване на ливанците обаче съвсем не се отнася за случаите, в които нарочно разливате кафето си. Поверието важи само и единствено, когато разливането е станало несъзнателно.

В противен случай, разливането по-скоро ще донесе негативни асоциации. Ливанците са на категоричното мнение, че доброволното бутане на чашата с кафе по-скоро ще донесе нещастие и неуспехи. То се тълкува като съзнателно предизвикване на успеха, но хубавите неща се случват, когато не са повикани или търсени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати