Какво значи да разсипеш ориз?
What Does it Mean to Spill Rice?Šta znači kada prospete pirinač?
sanovnik.bg»Съвети»Какво значи да разсипеш ориз?

Какво значи да разсипеш ориз?

Какво значи да разсипеш ориз?

Суеверията са измислени от древните народи, за да обвързват различни явления, предмети или животни с определени значения и символики. По този начин те са успявали да си обяснят устройството на света и да предначертаят своята карта на бъдещето.

Оризът е познат любим продукт в света на кулинарията, но и символ, който още от миналото носи своите специфични житейски послания. Той буди асоциации с просперитет, благосъстояние, късмет и постигане на успехи. Оризът има позитивна символика, която обикновено означава, че предстои безгрижно и щастливо бъдеще.

Ето какво означава обаче разсипването на ориза:

Разсипването на ориза обикновено е ритуал, който се осъществява на най-красивия празник за двама влюбени души, а именно сватбения ден.

Историята на тази поличба се ражда още от древен Китай, където оризът е приет за свещена суровина и един от основните методи за поминък. Тъй като той е давал плодородие и късмет на китайския народ, то хората решават да го използват като средство за привличане на добър енергиен заряд.

В съвременния свят този ритуал обикновено продължава да се почита и след като двамата младоженци напуснат ритуалната зала, то те трябва да бъдат посипани с ориз.

Това е традиция, която има ролята да обсипе младото семейство с успехи, късмет, здраве и любов. Оризът им предава положителна енергия, която да им предначертае дълъг и щастлив семеен живот.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати