Sanovnik.bg»Споделени Истории»Изповеди»Приятелят ми е стиснат

Приятелят ми е стиснат

Приятелят ми е стиснат
Здравейте. Искам да споделя моя проблем и да попитам какво мислите. Имам приятел от почти година. На 25 съм. Отношенията ни са сериозни. Живеем заедно. Той е доста по голям от мен, но съм с него, защото е зрял, мил и грижовен. Той е и доста заможен. Проблемът е, че е твърде стиснат.

Почти не ми помага, а сега съм в тежко финансово положение, от 3 месеца не намирам подходяща работа като за образованието ми. Отделно като ми прави подаръци (много рядко)са евтини неща. А за себе си само маркови и скъпи. Намекнах му на заем да ми помогне за малък магазин за козметика и ме отряза, че нямал възможност, а аз много добре знам, че това не е нищо за неговите възможности.

Започвам да се чувствам използвана и като пълна глупачка, защото сега наистина съм в трудно положение. А въпреки това е много мил с мен, винаги ме изслушва, но като става въпрос за нещо сериозно и да ми помогне нищо не прави. Не знам какво да правя, имам чувства към него, но не мога да допусна някой да се подиграва с мен. Посъветвайте ме
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Изпрати
georgina
georgina
22.08.2015 23:42
bqgai
1
1
Monica Saraiva
Monica Saraiva
29.05.2015 20:13
Уважаеми заявителя, аз съм частен заем кредитор, който дава заем на много нисък лихвен процент на 3 %. Ние даваме всички вид на заем като образователни кредита, бизнес кредит, жилищния кредит, земеделски кредит, личен заем, кредит auto и друга добра причина, аз също дават заеми от диапазона на R5, 000-R50, 000, 000.00 в двете долари, евро, лири и друга валута при 3 % лихва. Продължителност на 1 - 30 години в зависимост от сумата, която трябва като заем. Ако се интересувате моля свържете се с нас по електронната поща:
1
0
дани
дани
11.05.2015 13:09
чудно ми е как живеете заедно,а не споделяте доходите си отделно ли ядете?Отделно ли пазарувате????Помисли си,ако не споделяте всичко значи просто няма смисъл.Аз така знам една двойка ако вземе да си крие парите и не взимате взаимно решенията и ако този човек не ти помага когато имаш най голяма нужда...просто няма никога да сте щастливи.Ако си решила да създаваш семейство с този човек идеята май не е добра ако си решила да си губиш най хубавите години от живота си давай и продължавай.Мила бягай от там и намери човек,който ще е всеотдаен и ще умира и няма да яде заради теб...това ще е мъж,който ще е добър партньор и страхотен баща...а този просто явно си живее кефи се на живота възползва се от наивно малко ку...ве с извинение и му е през оная работа щом вижда че изнемогваш и не си мърда пръста
0
0
Роси Николова
Роси Николова
05.03.2014 13:22
Докато четях написаното се зачудих дали наистина го обичаш както се обича любим мъж или виждаш в него бащата - " зрял, мил и грижовен...и доста заможен".Не смяташ ли, че към една връзка трябва да се тръгва без никакви очаквания, изисквания и претенции? Или го приемаш напълно такъв, какъвто е, или си търсиш това, което би приела. Очакванията винаги отблъскват желаното от нас, а изискванията и претенциите са основното, което разрушава връзките.Коригирай убежденията си и не се считай за такава каквато не искаш да бъдеш /"Започвам да се чувствам използвана и като пълна глупачка"/, защото човек е това, което мисли за себе си. Приеми го такъв какъвто е и си помисли какво ти можеш да му дадеш, вместо какво можеш да измъкнеш от него.И ако и тогава нещата не потръгнат, най-доброто нещо е да не се тормозите взаимно повече.В момента отношенията ви приличат не на любов, а на бизнес /аз му давам това и това и очаквам той да си заплати подобаващо/. Не виждам бъдеще в подобни отношения.
2
0
ю
ю
25.02.2014 13:15
Нека позная, завършила си маркетинг мениджмънт или бизнес управление и английският ти не е перфектен. Подобно образование в България имат около 20 000 човека повече от половината от които са по-квалифицирани и с повече стаж от теб!!! Ако не е , тайна ти какво точно очакваш да работиш на 25 директор на банка или на пристанището във Варна
2
0
До Оправната
До Оправната
18.02.2014 13:04
Видял е,че нищо не става от тебе!
Живеете заедно,ти нямаш пари да се усмихнеш,не мисли,че сметките се плащат с усмивка. Докажи на човека,че те бива и си оправна и той ще ти даде заема. В момента не си нищо повече от личната държанка, която чисти,пере,готви и той ч*ка
7
3
Ели
Ели
03.02.2014 21:19
Зарежи го!Ние Българките сме силни жени и съм убедена, че ще се справиш сама с финансовия си проблем! Прости ми, че съм толкова пряма и откровена, но така е по-добре.Казвам ти го от личен опит. Много, много е трудно да живееш със скъперник. Когато си млад и влюбен е едно, но ако минат години и имате и деца, тогава живота ти ще стане ад.Винаги ще трябва да разчиташ само на себе си. Стиснатият човек се ражда такъв и умира такъв.Не се променя!Успех!
9
4
Анонимен
Анонимен
08.03.2014 07:24
Ели е права, но бих дал друг съвет. Не търси решение в Интернет, а вземи решението си сама. Само ти знаеш кое е добре за теб и кое ще те кара да се чувстваш спокойна и хармонична в една връзка. В този "форум" се бълват клишета и с лека ръка хората те захвърлят в една или друга група, всеки според разбиранията си.
0
0
Авторката
Авторката
03.02.2014 22:25
Благодаря много за съвета! Поздрави и успех
1
1
Добра
Добра
03.02.2014 10:16
Знаеш ли , аз наистина не ги разбирам стиснатите хора- ако е за парцалки и гримове -да ,но за работа да вложиш пари и да помогнеш е друго!Освен това когато сте заедно не виждам защо трябва да има мое и твое а не наше!При нас е така! В същото време познавам хора - вече са пенсионери които цял живот са били на отделна каса.Сега всеки си получава пенсията и си купува храна само за себе си, а се хранят на една маса!!! Делят си другите разходи-ток,вода,отопление и т.н. Как са отгледали три деца не знам!
3
1