Sanovnik.bg»Споделени Истории»Сънища»Дядо ми се усмихваше от ковчега

Дядо ми се усмихваше от ковчега

Дядо ми се усмихваше от ковчега
Последният ден от почивката ми съвпадна с 20 год. от смъртта на баба ми. През нощта я сънувах че точи листи за баница и ги оставя да изсъхват на тъкан чаршаф върху леглото на което спяха с дядо ми.

След това ме накара да ги събера защото трябвало да направи място за дядо ми да си легне да почива, защото вече бил много изморен.Събудих се изплашена и едва дочаках да съмне и звъннах на дядо. Говорихме дълго и ми поръча да му донеса подарък от почивката.Беше щастлив защото аз бях щастлива.

На 5 август се прибрах в Търново и в суматохата покрай оправяне на багаж, поливане на цветя и т.н направо забравих за съня и притесненията си.На 6 ми се обадиха, че дядо е починал.Как се добрах до селото в което той живее така и не помня.

Само знам,че бях там след обяд.Вечерта трябваше да се стои при ковчега. По-принцип остават възрастни хора но при нас стана така, че възрастните ни роднини са много болни и не можаха да останат.

Майка ми и леля ми се страхуват и останахме аз и на дядо сестра му.Към 2 часа и тя си легна в друга стая а аз съм заспала до ковчега.Тогава сънувах,че съм малко дете и си играя на една старинна чешма.Такива има по балкана с вързано тасче на синджирче.

Загребвах вода от коритото на чешмата и я изливах на земята.В един миг до мен се появи конник с военни доспехи като в старите книжки с приказки.Конят беше кафяв и много красив, а войнът беше млад и с руса коса до раменете. Каза ми: - Моме, дай ми водица да пийна.

Отговорих му да слезе от коня защото тасчето няма да стигне до него. Той обаче настоя и ми обясни,че никога не слиза от коня.Вземах вода и му подадох да пие.По някакво чудо тасчето, което беше окачено на късо синджирче стигна до него.

Благодари ми и ме благослови. Наведох се да оставя тасчето и когато отново погледнах го видях в далечината на фона на залязващото слънце.Бронята и щлема му сияеха и сякаш излъчваха собствена светлина.Отново седнах на коритото на чешмата за да си играя с водата и тогава видях нещо което не беше там преди.

Менче с вода, а върху него кацнали два красиви бели гълъба които пърхаха и се къпеха във водата. Събудих се и в първия момент не можах да се осъзная къде съм и какво става.След това видях дядо си в ковчега и имах чувството,че леко се усмихва.След това и други хора казаха че са го забелязали и че предния ден не е бил така.

П.П. На 37 години съм! Не съм дете в пубертета което гледа фентъзи и чете романи в същия стил.Знам, че сънищата и това мое преживяване на някой ще му се сторят като пуберски измислици но не са.Ако някой може да ми изтълкува сънищата или да ми каже какво мисли за тях ще съм му благодарна.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
Общо гласували: 11
52
44
34
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (18)

Изпрати
Нина
Нина
31.08.2015 22:45
Мисля че сънят ти е много красив.Чешмата според мен е извор на знание и мъдрост които си получила от дядо си.и то мъдрост като сребро-и менците и черпака/и в съзнанието и в душата/Кон- е много хубаво и благородно животно,но си тръгва-според мен то е синоним на красивият и благороден живо който е изминал дядо ти.А двете гълъбчета са дядо ти и баба ти вече събрани и щастливи заедно.Усмивката на дядо ти е да ти даде надежда че той е доволен и да смири мъката от загубата
3
0
Anna
Anna
29.07.2015 00:13
Аз като сънувам, винаги тълкувам едно по едно, за да се получи цяла картина. При теб е чешма, вода, Конник, кон,мъж с руса коса, благословия, броня, числото две, бели гълъби. Чувала съм от много хора, които казват, че преди да се събудиш от сън се помни последните неща от съня. При теб бяха два бели гълъба и се гледа на тълковника на съня.
Сънуваш ли чешма, значи ти предстои да израстнеш на работното място, прогрес.
Ако сънуваш течаща вода, предстои ти път.
Сънуваш ли конница, ще чуеш лъжа.
Кафяв кон ако ви се присъни може да е добро предсказание за професионални и лични успехи.
2. Ако необвързан мъж сънува, че язди кафяв кон, това е знак, че скоро ще си намери добра и богата невеста.
Рус мъж ако ви се присъни, ще се радвате на искреното приятелство на нов човек от обкръжението ви.
Ако те благослови стар или непознат човек, предстои ти дълголетие и здраве, а ако те благослови млада жена, пази се от болест.
Какво е да видиш насън Броня?
1. Ако в съня си носите броня, това е знак, че няма да можете да се справите сам с неприятностите, които ще застанат на пътя ви.
2. Ще имате нужда се обърнете за помощ към близките си.
Какво е да видиш насън Две?
1. Видиш ли в съня си числото две, значи че ти предстои да промениш напълно навиците и вижданията си.
2. Цифрата две ако видиш насън, значи че не си доволен от живота си и трудно ще го промениш.
Какво значи ако сънуваш Бели гълъби?
1. Белите гълъби са световен универсален символ на мира.
2. Когато вв съня си видите бели гълъби това е знак, че делата ви ще се увенчаят с успехи.
3. С каквото и да се захванете, без проблеми ще го доведете до край.
Успех!
1
1
Светлана
Светлана
28.05.2015 07:21
Аз така сънувах моя дядо след като го погребахме. Но след като осъзнах че меможах да си взема последно сбогом с него,той спря да идва в сънищата ми. Точно когато го завиваха с бялото платно ме пратиха да напълня вода и като се върнах вече бяха сложили капака на ковчега.
0
1
ani
ani
22.04.2015 01:51
Ritsaryt vsishnost e bil tvoyat dydo i ti si mu dala voda a siny s baba e bil znak che dydo veche otiva pri baba dvata gilaba sa te i tova che si uspyla da dadesh voda i usmivkata na dydo e tyhnata blagosloviya Kim teb
7
2
зачева
зачева
06.04.2014 15:17
Починалите ни се виждат усмихнати, защото им изсъхва кожата и се свива, ако покриете лицето с влажна кърпа, този ефект изчезва. Но е приятно да си мислим, че са щастливи, изпратете ги с любов, спомняйте си ги с добро и това е достатъчно. И моя баща се усмихваше в ковчега и въпреки,че знаех причината се нуждаех да вярвам,че е усмивка. А мама я сънувах цяла година след погребението, че се прибира от гробищата и ми казва "ти си мислиш, че съм умряла, но не е така" и се надявам,че не е, че са живи и само са променили формата на съществуване.
12
1
Захаринка Иванова
Захаринка Иванова
15.03.2014 13:44
След смартта на башта ми 6 месеца го чувствах до себеси независимо каде сам.Потропване на предмети без видимо да се местят.
6
0
Славянка Христова
Когато сънуваш отново покойниците си купи нещо за хапване като вафли или бисквитки и раздай на хора, дори да не ги познават за Бог да ги прости! Така и ти ще си спокойна, и те ще са доволни защото както казва баба Ванга те са около нас но са невидими и мълчаливи!
8
2
Su_Elan
Su_Elan
29.10.2013 22:35
Здравей, горещо ти препоръчвам да прочетеш "Човекът и неговите символи" от Карл Г. Юнг.
4
0