Sanovnik.bg»Споделени Истории»Гняв»Заради най-добрата ми приятелка се скарах с почти всичките си приятели

Заради най-добрата ми приятелка се скарах с почти всичките си приятели

Заради най-добрата ми приятелка се скарах с почти всичките си приятели
Не знам какво да направя. Заради най-добрата ми приятелка вече почти не остана човек, с който да си говоря. Тя винаги ме нахъсва да правим нещо странно. Заради нея понякога ми се карат. Понякога за да я защитя нагрубявам свои приятели и хора които обичам. Когато има нужда да сподели нещо, което я кара да се чувства зле, аз я изслушвам с удоволствие, но. . . когато стане дума за мен не винаги съм сигурна къде витае.

От една страна искам да й кажа колко ме дразни на моменти, но от друга ме е страх че така ще я обидя. Вече сме се карали няколко пъти но пак сме се сдобрявали. Не знам как да постъпя! Съвети?
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 4
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Swetoslawa
Swetoslawa
19.06.2015 14:19
Не трябва да й се даваш , ако ти беше най - добра приятелка нямаше да позволи да се караш с твоите приятели или някой да ти се кара. В случая не е виновна само тя , но и ти . Ако не искаш да се караш с някой , просто не го прави.
2
0
23
23
04.06.2015 20:41
Лошо е да съжаляваш след това, ако е писано с някои от тях животът отново ще те срещне! Защото Съдбата понякога изпраща изненади!
Няма смисъл и да обвиняваш който и да било и да се гневиш, може и реално да няма виновни, а и като търсиш виновници - така нищо няма да промениш, станалото - станало.
2
0
23
23
03.06.2015 18:16
Едва ли е само заради нея!
Да, хората понякога си влияят един на друг и подсилват или омекотяват някои свои или чужди черти, но едва ли си действала без съвсем да искаш и без да мислиш! Върни се назад в спомените си, сигурно има по нещо в твоите приятелки, което те дразни или което те гложди отвътре?
Или просто си решила, че е дошъл моментът да се разделите, защото вече наистина не ги чувстваш близки или нужни в живота си?
4
0
katycat1234
katycat1234
30.05.2015 22:16
Аз на твое място бих я изоставила, тя само те вкарва в неприятности.
3
3
love
love
26.05.2015 15:47
Не се знае дали наистина я скарва може да й прави услуга кой знае какви са тези хора... И дали наистина тя е виновна за скарването все пак Силвето.2000 ги премахва от живота си, а не приятелката й. И все пак тя се кара с приятелите си и питам какви са тези приятели ако обиждат друга твоя приятелка, че да трябва ти да я защитаваш... Не ми изглеждат свестни. Ако говорят лошо за нея може и за теб така да говорят зад гърба ти. А колкото до това, че не те била изслушвала това ти го казваш без да знаеш тя какво си мисли. Няма как да знаеш! Можеш само да гадаеш тя какво си мисли ти докато й споделяш... Ти нямаш лоша приятелка имаш такава на която нямаш доверие и такава която не ти е удобна,понеже трябва да я защитаваш, също такава която те дразни и не можеш да си честна с нея... Виждаш ли погледнато от този ъгъл и ти не си перфектната приятелка(поне за нея)... Но това може да бъде и нещо хубаво... Защото всички хора понякога ако не си пасват стават лоши приятели едни за други ,но когато разберат, че са в грешната компания и си намерят някой който им пасва радостта,която се изпитва от такова приятелство те изпълва с благодарност... Mожеш да се опиташ да се обградиш с повече сродни души около теб,това би ти донесло повече радост от това да се дразниш, щом се дразниш значи не обичаш безусловно, не можеш да приемеш и обичаш човека с всичките му недостатъци... Естествено може и тя да не те приема напълно, но може и да те приема, ти като се съмняваш в това,че тя те обича истински като приятелка,само тровиш себе си. Защо някой да не ти е истински приятел,няма причина... Ако ти самата се почувстваш достойна за такова приятелство, то ще се появят хора в твоя живот, които да поискат да ти бъдат истински и верни приятели. Просто си обмисли нещата и щом има нужда потърси нови възможности, но не обвинявай старите приятелства, за да не обвиняват и теб един ден,пък и тези отношения нямат вина,че е дошъл краят им. Спокойно ще бъдат заменени от други по-добри приятелства.
5
2
maria
maria
25.05.2015 16:03
Щом те скарва с другите ти приятели,значи не ти мисли доброто. Виждам ,че не те излушва,виждам че ти създава и проблеми дори. Според мен трябва да се откажеш от нея, не може да зарежеш толкова хора заради нея, от писаното съдя ,че тя не е човека за теб.
6
2
Линка
Линка
25.05.2015 12:11
По-добре постепенно да се отдалечиш от нея, ангажирай се с нещо, ще мине време и на нея ще й стане скучно, докато си заета ще се заеме с някой друг и ще те остави. Съжалявам, но няма вечно да сте заедно, скоро ще отидеш в друго училище и т.н., нали няма да я чакаш? Не си струва да се бориш за нея, при положение, че виждаш, че тя не би го направила и се колебае. Аз също изгубих много приятели заради най-добрата ми приятелка, но си заслужаваше, защото когато изпаднах в трудна ситуация тя не ме остави и направи всичко възможно, за да ми помогне. Това беше в гимназията, после се разделихме, защото поехме по различни пътища, чуваме се от време на време. Та мисълта ми е за този период може да съм останала без много приятели, но имах човек, на когото мога да се доверя. После отидох в университет и вече си намерих повече познати и приятели. Така, че помисли си хубаво дали си заслужава да ходиш зад гърба й.
6
1