Sanovnik.bg»Споделени Истории»Страх»Приятелката ми поема по лош път

Приятелката ми поема по лош път

Приятелката ми поема по лош път
Здравейте. Момиче, седми клас съм.

Още от първи клас се познавам с едно момиче, с което през последните две години се сближихме. Винаги ми е правело впечатление колко е възпитана, мила, все гледа на другите да им е добре. Дори на хора, които не харесва. Също така винаги е изкарвала добри оценки.

Но откакто започна учебната година, забелязвам странна промяна в нея. Тя попринцип е странна, в добрия смисъл, има алтернативни идеи, но това, което забелязах е в лоша насока. От известно време диша изпаренията на химикала. Драска известно време на малък лист, веднага след това го навива и диша. Първият път когато го направи, аз също дишах с нея, но в последствие разбрах, че води до пристрастяване.

Казах й и тя обеща, че няма да го прави повече. Но продължава и това ме притеснява. Изпада в някакви състояния след това, обижда учителя (последния път), говори глупости и т. н. Страхувам се, че може да е пристрастена. Незнам от колко време го прави и докъде е стигнала. Моля дайте ми някакъв съвет какво мога да направя, защото наистина се притеснявам за нея. Благодаря Ви предварително.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 4
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
Дора
Дора
15.02.2015 18:36
По-добре стои далеч от това момиче,колкото да ти е близка,може без да осъзнаваш да станеш като нея!Хубаво е,че си забелязала тази промяна в твоята приятелка,хубаво е,че искаш да се погрижиш за нея,но недей да прекаляваш,защото тя може да усети твоите добри намерения и нарочно да те подлъгва някак,за да станеш и ти като нея!Намери си друга приятелка,която няма да драска по листчета и после да ги души!!!
1
0
M. G.
M. G.
26.12.2014 11:30
По-добре не говори с нея,защото тя няма да те послуша!Говори с родителите й!Разберете се за психолог и винаги да има някой да я наблюдава!Тя трябва да спре да прави всичко това за 1-2 месеца и навика ще отмине!Давай докато не е стигнала до наркотици!Успех!
0
0
Иван
Иван
24.12.2014 18:24
така се тръгва към наркотиците, първо се дища, след това марихуана, след това по силни дроги и така... говори с нея и не се оставяй да те манипилира и ти да го правиш.

Все пак всеки е отговорен за собствения си живот.
0
0
sibel
sibel
22.12.2014 09:50
Е то и аз смъркам така ама не съм пристрастена правя го 2-3 пъти в седмицата за успокоение защото антидепресантите не ми помагат
0
2
maria
maria
21.12.2014 11:35
Нищо не можещ да направиш .. Един човек тръгнал ли е надолу край.
Имам една позната която с трева ляга, и с трева става!
Нищо не можеш да направиш, ако един човек е решил да пропада нищо не може да се напрай. Просто може пък да си има гадже което и влиае зле?
0
0
flowerbomb
flowerbomb
21.12.2014 19:41
Няма, тя не се занимава с гаджета. Проблем определено има, но не е момче..
0
0
flowerbomb
flowerbomb
20.12.2014 22:30
Ами не я знам дали не диша и някакви лепила. Няколко човека ми обясниха, че изпаренията водят до пристрастяване. Постоянно говори за някаква ''кока'' не знам вече какви ги върши. Относно другото, през повечето време е с един родител, нямам представа как стоят нещата. Много е възможно дори да не подозират.
1
0
Лекар
Лекар
20.12.2014 12:43
Към мастило не може да се пристрасти, същото е и с лакочистител, лак и т.н. Явно търси внимание, хората работят с постоянно писане, мастило от принтери, за да се пристрасти трябва да има някакъв опиат, не е пристрастена и ефекта който си мисли, че получава при вдишване се нарича плацебо - ефект, директното вдишване е токсично може да доведе до пристъпи. Обясни и, че, ако иска да се ''дрогира'' не прави нищо само се трови, говори с родител.. чудите се каква беля да си докарате..
8
1
наблюдател
наблюдател
20.12.2014 18:39
Джакал, човека е писал, че не са пристрастяващи всеки знае, че са вредни, четете малко.
1
0
annoyed
annoyed
20.12.2014 11:32
И този сайт стана тийн драми..
3
0
Барни
Барни
20.12.2014 14:22
Този сайт забрана за тема няма.
Но всеки със своите проблеми,било то смешни,глупави,интересни или тъжни.
Забелязал съм,че много хора пишат теми тук и искат отговор,помощ от нас,като вдействителност решението на проблема е на 70% от случаите лесно.
Защо искат от нас?
Рискът да им бъде даден глупав,арогантен или измамен отговор е висок.
Явно е че искаш да помогнеш,но няма ли си родители това момиче,те знаят ли въобще?
Човек ако е пристрастен има 2 начина да спре с нещо.
1вият е Насила-Наложено от някого.
2рият е по собствена воля и е по-труден,защото хората лесно се изкушават.
Пробвай да я убедиш,да и дадеш добър пример,да се замисли дали това,което прави е правилно и не смей да ръшваш с първата появила се мисъл,обмисли го.
Ако не стане и родителите и,не знаят ако е за нейно добро,ще ти прости и ще те разбере след време.
1
0
flowerbomb
flowerbomb
20.12.2014 12:33
Не са никакви драми. Имам сериозен проблем и търся коректно мнение от хората в сайта. След като е ти харесва можеш просто да подминеш.
3
0