Имаш отрицателен резус-фактор – ти си извънземно!

Имаш отрицателен резус-фактор – ти си извънземно!

Четирите основни кръвни групи са известни на всички. Те са 0, AB, B, и A. Разликата между тях зависи на първо място от протеините в кръвта.

Освен по количество протеини обаче кръвните групи се различават и по резус-фактор. Той може да е положителен или отрицателен. Интересното в случая е, че RH негативните типове кръв не притежават основен еволюционен ген от резус маймуните. Той липсва само при тях, докато при останалите е задължителен.

За момента е приета теорията, че човекът е произлязъл от маймуните. Това води до логичния въпрос откъде произлизат хората с отрицателен резус-фактор. Учените от години търсят отговор на въпроса защо те нямат гена на резус маймуните.

При RH негативните кръвни групи в състава на кръвта липсват определени протеини. С отрицателен резус фактор могат да се похвалят едва 10-15% от хората. Това в глобален мащаб изобщо не е малко и провокира учените да си зададат логичния въпрос – защо?

Една от теориите свързва този специфичен вид кръв с определени племена и групи, живели през последните 35 хиляди години. Поглед в миналото показва, че азиатците с RH отрицателна са едва около 1%. Африканците, от своя страна, са около 3%. Най-нисък дял с отрицателен резус фактор откриваме при европейците.

Имаш отрицателен резус-фактор – ти си извънземно!

През годините възникнаха много митове около тези необясними гени. Някои смятат, че хората с отрицателен резус-фактор са по-умни. Други бяха категорични, че те са с характерно по-светла коса и очи, по-здрави са физически и емоционално и имат по-ниска телесна температура в сравнение с другите. Нито едно от тези комплексни твърдения не бе потвърдено.

Най-интересно обаче става, когато жена с отрицателен резус фактор забременее. Доказано е, че когато детето е с RH положителна кръв, износването е изключително трудно. Тялото на майката по всякакъв начин се опитва да отстрани бебето по естествен път. За да се предотврати това, се използват медикаменти и ваксини.

Всичко, казано дотук, накара мнозина да се замислят дали RH отрицателната кръв не е дадена на хората от извънземните. Става дори още по-странно – масово хората, които твърдят, че са отвличани от извънземни, имат RH отрицателен тип кръв.

Единствените факти, които за момента са неоспорими, са че хората с O-отрицателна кръвна група е универсален донор. Тяхната кръв е съвместима с всички останали. AB-положителна пък е универсален реципиент.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати