sanovnik.bg»Статии»Мистерии»В Китай има дървета, които сбъдват желания

В Китай има дървета, които сбъдват желания

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k60870
В Китай има дървета, които сбъдват желания
Снимка: Beth Williams/Flickr
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

В Китай има поверие, според което всяко от желанията ви може да се сбъднете, ако го споделите с дърветата на желанията в долината Лам Суен. Тази традиция е заимствана от Хонконг.

Вярва се, че през първите дни на Новата лунна година всеки трябва да напише своите желания за здраве, щастие и успехи и да го пъхне в оранжева топка, която се хвърля към клоните на дърветата.

Трябва да се прицелите добре, защото не бива топката да пада на земята. Суеверието ви казва, че ако топката се закрепи на дървото, желанието ви ще се сбъдне.

Тези дървета се разполагат по 300-годишния хълм Тин Хау. Атракцията се намира в близост до малкото селце Фонг Ма По, което съществува от близо 700 години.

Първите жители на това място са били рибари и построяват храма в чест на богинята на морето.

Освен да носят щастие и радост обаче, тези дървета могат да бъдат и много опасни. През 2005 година върху двама от посетителите пада клон, който ги наранява, но за щастие, не се случва нищо фатално.

Но заради инцидента по дърветата се инсталират и стелажи, които да удържат топките с желанията на хилядите хора.

Със съществуването на тези дървета се свързва и красива легенда, според която местна жена се разболяла от мистериозна болест. Насън ѝ се явил Бог, който я посъветвал да отиде при дърво пред храна Тин Хау.

Там трябвало да хвърли многоцветна хартия като дар за боговете и да се помоли за оздравяването си. След това като по чудо болестта ѝ отминала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати