Дъската уиджа се управлява от колективно подсъзнание

дъска уиджа

Дъските уиджа са широко разпространени в Западна Европа и Северна Америка. Тяхното основно предназначение е контакт с Отвъдното. Те са прости приспособления за извършване на спиритически сеанси.

Обикновено направени от дървен материал, дъските са изписани с букви, думи и понякога с прости изречения, които са широко ползвани в ежедневната ни комуникация. Стандартните дъски уиджа съдържат думите ДА, НЕ и азбуката.

Върху всяка една дъска, за да действа по предназначение, има и две изображения - на луната и слънцето. В комплект с дъските има и специален показалец, върху който заелите се да търсят отговори от мъртвите поставят ръце.

Смята се, че след започването на сеанса, ако се отзове дух, той започва да мести показалеца и да го насочва към буквите, за да могат участниците да разберат какво иска да им каже.

дъската уиджа

Сеансът обикновено започва с многократно повтаряне на въпроса: Уиджа, тук ли си? , докато показалецът не се премести върху Да. След това се пита От къде си? . Ако показалецът посочи слънцето, то значи духът е добър, ако обаче посочи луната, то значи е зъл и трябва да се повтаря Довиждане, докато показалецът също не посочи Довиждане.

Дали дъската служи за контакт с мъртвите или е просто страшна детска игра е въпрос на спорове. Разбираемо е, че повечето представители на научната общност отхвърлят въобще въпроса с насмешка.

Не толкова предубедени са екип от канадски учени от университета в Британска Колумбия. След неколкогодишни изследвания, без да отхвърлят всички възможности, изследователите разпространиха теория, че получаваните отговори от дъската са плод на колективното подсъзнание на участниците в сеанса. С отговорите си хората искат да намерят решение на подсъзнателно ниво на сложни житейски дилеми.

Въпреки че изключват намесата на Отвъдното, учените не отричат полезността на дъската. Според тях в човека е закодиран дълбоко на генетично ниво голям житейски опит и дъската уиджа е един изключително полезен и същевременно прост метод да се допитаме до него.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати