Характер според формата на очите
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Характер според формата на очите

Характер според формата на очите

Форма на очите

Физиогномия е древна наука, за която учените смятат, че се е зародила в Китай, а впоследствие бързо е обиколила и целия останал свят. Тя служи за определяне на човешкия характер според чертите на лицето.

Първостепенно значение за правилното определяне на един човек несъмнено има формата на очите и веждите. Очите носят информация за характера, мислите, настроението и отношението към околните.

Бадемова форма на очите

Специалистите твърдят, че бадемовидната форма говори за широта на духа. Хората с такива очи приемат околните с всичките им достойнства и недостатъци. Метафорично казано, техните очи им позволяват да видят повече, отколкото могат другите. Колкото по-издължени са, толкова по-голям размах имат притежателите им. Кроят грандиозни планове, които обикновено реализират.

Приближени очи

Приближени едно до друго очи издават затворен характер. Притежателите им трудно влизат в контакт с околните, но за приятелите си могат да минат през огън. Изключително предани са, но много често се чувстват самотни. Трудно се общува с тях, защото непрекъснато се притесняват какво ще си помислите. Когато отговориш на обичта им обаче, те се отплащат с вярност до гроб.

Очи

Вдлъбнати очи

Интересен е характерът на човек с вдлъбнати очи. Този типаж е потаен, внимателен, но не е страхлив. Отличава се с темперамент, вродена мнителност и животинска чувственост. Ако го настроите срещу себе си, става опасен противник и затова е по-добре да не го дразните.

Раздалечени очи

Раздалечени очи имат тайнствените хора. Те лесно се обвързват и още по-лесно бягат или иначе казано, не са много постоянни във връзките си. Не държат на честта и на дадената дума. Същото е и с чувствата. До съвършенство са усвоили изкуството да заблуждаваш околните. Могат да обичат горещо, но само когото те си изберат.

Големи и кръгли очи

Големи и кръгли очи издават големи оптимисти, които се радват на живота. С тях се общува много лесно и не е необходимо да се притеснявате какви са скритите им мисли, защото каквото им е на сърцето, това им е на устата.

Приемат нещата такива, каквито са, и се стремят към постигане на най-доброто. Ето защо натрупват състояние още на млади години. Нерядко обаче го пропиляват, защото тайните им страсти са хазартът и забавленията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
VI
VI
06.03.2016 15:13
Това е перфектен начин да научиш какъв ти е характерът,но все пак зависи и от самия човек :]
2
0