Мистериозната светлина над Урал - НЛО или метеорит?

Челябинск №2

На 14 ноември тази година в 18:39 часа камера от автомобил засне странна светлина е небето на Урал, но още по-странното е, че това явление не е първото в района.

Камерата в случайна кола запечатва кадри, смятани от някои за ракета, НЛО или взрив. Записът вече се нарича Челябинск №2.

На 14 ноември край град Реж се усеща невероятно силна експлозия. И до днес руските учени и служби търсят причината за този невероятен взрив, озарил небето над Урал.

Военните организации в Русия отричат да са взривявани, обезвреждали или тествали боеприпаси по това време в района. Една от теориите принадлежи на Виктор Гроковски от Руската академия на науките. Той твърди, че кадрите приличат на падане на метеорит. На записа най-вече благодарение на ниската облачност той изгаря и осветява цялото небе.

Други учени обаче заявяват, че ако това е метеорит, светлината трябва да е много по-бяла от тази, която се вижда на записа. Според тях това по-скоро прилича на изстрелване на ракета. Данни за подобно изстрелване обаче в района на Плесецк от този ден няма.

Този случай обаче не е първият за Урал. Само преди година – на 15 февруари 2013 година, падащ метеорит се взриви с ослепителна светлина над Централна Русия. Ударната вълна тогава бе толкова силна, че изпочупи стъкла и рани стотици. Пострадалите по последни данни са около 450.

През онази злополучна сутрин, падащият метеорит частично изгаря в долния слой на атмосферата над града и озарява сутрешното небе. Ударната вълна е усетена в Челябинск и още няколко града. Мобилните комуникации са прекъснати. Части от метеортита се откриват на 80 км от град Сатки, който се намира на 100 км западно от центъра на областта.

Освен странните светлини над Урал друг необясним феномен там са кръговете в една ливада, които са видими само от птичи поглед. В близост до тях археолози откриват останки от древен град, където са добивали и обработвали метал. Предполага се, че градът може да е столица на древна цивилизация.

Подобни на светлините над Урал има и над щата Охайо в САЩ през декември 2012 г., но при зазоряване. През същата година пак там са заснети и движещи се светлини по небето вечерно време през месец януари. Подобни свръхестествени прояви все по-често се наблюдават на различни места по целия свят.

Планината Урал от години привлича ловци и търсачи на НЛО. В репортажи на руските телевизии се казва, че там често се наблюдават светлини в небето. Мнозина смятат, че тези свръхестествени прояви потвърждават писаното в Библията за нашето време, че ще има подобни свръхестествени прояви, които са с извънземен произход.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати