Луксозни апартаменти под земята ни пазят от Апокалипсис

Апокалипсис

Периодично се появяват прогнози за край на света и въпреки че тези прогнози досега се оказват неверни, има хора, които се притесняват, че Апокалипсисът идва.

От строителна компания са се погрижили за страховете на такива хора – проектът The Survival Condo Project е всъщност проект за луксозни жилища, които са на повече от 50 метра под земята.

Проектът се намира в близост от Конкордия, Канзас, а от компанията, която е построила жилищата, твърдят, че те ще издържат дори и на ядрена бомба, съобщава Business Insider. Всеки, който желае да си купи жилище, ще трябва да се охарчи - за около 180 квадратни метра площ желаещите трябва да заплатят между 1.5 и 3 милиона долара.

Вече има закупени луксозни апартаменти – един от гордите собственици на жилище под земята е Тайлър Алън, който има нощен клуб и спортен бар. 45-годишният мъж обяснява, че е купил жилището заради нарастващото безпокойство от различни природни катаклизми, здравни епидемии, както и терористични атаки.

Вече има дори цял жилищен комплекс, който е разпродаден и поради тази причина предприемачът Лари Хол вече се е заел да строи втори - той обяснява, че апартаментите са построени в бивши ядрени силози. Хол твърди, че жилищата му могат да устоят на всякакви катаклизми, включително и на ядрена бомба, а освен това жилищният комплекс е под постоянно видеонаблюдение.

Лукс

Една от основните причини цените на жилищата да са толкова високи е луксът, който предлагат от компанията на Хол, а входът на целия комплекс има две врати, като всяка тежи повече от седем тона.

Предвидено е, че на 50 метра под земята след Апокалипсис хората ще имат нужда да правят нещо. По тази причина в комплекса има общ басейн и киносалон, спа, фитнес център, парк за домашни любимци, медицински център.

Освен това всяко жилище е напълно обзаведено – в кухнята има миялна машина, сушилня. Във всяко жилище има и 50-инчови телевизори, както и хранителни запаси, които ще стигнат за пет години напред.

Самите апартаменти са на половин и на цял етаж – тези, които заемат целия етаж, са 170 кв.м. и в тях могат да живеят до 10 човека. Жилищата, които са на половин етаж, са далеч по-скромни – само 85 кв.м.. Там пък могат да се съберат до 5 човека.

В спалните на апартаментите има големи дрешници. В апартаментите няма прозорци – вместо тях има видеоекрани, като изображенията могат да се променят по желание на живущите в жилищата.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Артня
Артня
25.11.2014 17:23
Господ няма.
Ако имаше,нямаше да сме на това дериже.Религиите са измислица.
0
8
Янтра
Янтра
25.11.2014 15:49
Абсолютна глупост !!! Чудят се какво да си правят парите. По-голяма вероятност да се спасят би им донесло това, да направят с тези пари някакво добро, да ги дарят на хора в нужда! НЕ БОЙ СЕ, СПАСЕНИЕ НЯМА
Само ГОСПОД може да спасява !
6
0