Американски учен обеща среща с извънземни след 24 години

Извънземни

Според един от ръководителите на института SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence Institute) - Сет Шостак, търсенето на извънземен разум съвсем скоро ще се увенчае с успех.

На симпозиум на НАСА, който се проведе в Станфордския университет, американският учен се зарече да открие извънземни до 24 години.

По неговите думи това ще бъде напълно възможно, защото само до момента астрономите са успели да преброят милиони звезди системи, в които шансът да има извънземни цивилизации никак не е малък.

База

Шостак смята, че след 24 години мощността на телескопите „Алън“, които са сред най-новата изследователска система, ще успеят да засекат извънземен разум. Телескопите „Алън“ разполагат с 350 антени, които са разположени на 500 километра от Сан Франциско.

Американецът твърди, че около всяка пета звезда се върти планета, която предлага подходящи условия за живот. Това означава, че само в нашата Галактика е възможно да съществуват десетки милиарди планети, подобни на Земята.

В изводите си Шостак стига до заключението, че ако на една планета съществува живот, като този на нашата планета, то нейните обитатели ще получат радиосигнал от Земята и ще му отговорят или самите учени ще засекат сигнал на извънземна цивилизация.

Извънземно

Преди известно време, когато американски изследователи, които се позоваха на законите на Мур, твърдяха, че извънземните ще ни посетят през 2011 г., но това така и не се случи.

Законът на Мур е открит през 1965 г. и в него се прогнозира развитието на полупроводниковата и микроелектротехника.

Самуел Арбесман от Харвардската медицинска школа и Грег Лафлин от Калифорнийския университет бяха отчели, че първата планета извън Слънчевата система е била открита през 1988 г., а днес броят на известните екзопланети надвишава 1000, като още толкова претендират да приличат на нашата Земя по размери, маса, местоположение до своята звезда и температура на повърхността.

Крайните резултатите от техните изчисления бяха стигнали до извода, че първата среща на хората и инопланетяните ще се осъществи през 2011 г.

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати