Черната магия

Черна Магия

Магията е дефинирана като „науката-изкуство, която причинява промени в съгласие с волята.” И тъй като човек е мотивиран от собствените си емоции за любов и омраза, магията се развила в две форми: първата, мотивирана да се правят добрини на човечеството и наричана бяла магия, и втората, наричана черна магия, целяща да му навреди.

Обикновено погрешно се смята, че този, който практикува магия, е магьосник или вещица. Това не е така, защото магията по своята същност е практика, което означава, че всеки може да я изучи и да я прилага. Такива хора са наричани магове, а вещицата е жена, принадлежала към времето на Европа преди появяването на Христос.

Магията, която властва над желанията на някой друг по силен, обвързващ и постоянен начин е тази, която цели вреда, болка или смърт. Това е например, когато някое заклинание причинява болка, поврежда собствеността или изисква контрол, или сила върху някого. Такива заклинания правят магъосниците, а тези цели са изключително неетични, поради което трябва да бъдат избягвани от практикуващите магия.

Най-простата форма на магьосничество е когато определен физически акт се изпълнява, за да се постигне конкретен резултат. Например восъчна фигура се поставя над огъня, за да се предизвика нечия смърт, кръв се разпръсква над ливадите за плодородие през следващата година или пък от корда се правят възли за попътен вятър при пътешествие по море. Формите на магиите определят размера на народните поверия и често се наричат черна магия.

Една от причините да се асоциира черният цвят се крие в създалата се в Египет магичност, наречена „Кем”, което означава черно. Това се дължи на факта, че плодородната почва на делтата на Нил е черна, за ралика от неплодородните пясъци на заобикалящата я пустиня, които са червени. Затова в Египет черното е добро, а червеното представлява злото. Освен това кожата на хората, живеещи в районите на Африка, Индия, Австралия, Карибите и т.н. имат тъмна кожа. Много от египтяните също, което подсилило асоциацията със собствената им земя. Затова магията на „черната държава” се превърнала в „черна магия”.

Въпросът е в намеренията на магъосника, които определят целите, а не в цвета на магиите. Сама по себе си черната магия не е задължително да е по-лоша от другите магии. Поначало този цвят от магическия спектър се отнася до сила и контрол- сила да се правят неща, сила да се контролира света и сила да доминираш над другите. Но както оръжията могат да бъдат използвани и за агресия, и за защита, така и черната миагия носи цвета и на предпазването.

Черната магия

Въпреки всичко обаче, когато хората говорят за черна магия и за творци на тъмните сили, те говорят за магията, която се използва за егоистични цели и която не е в полза на другите. В случая става въпрос за доминирането и манипулирането на хората против тяхното желание, в карането им да правят нещо против волята си, да работят в интерес на някой друг, умишлено да вредят на останалите, в заплашването, потискането или отнемането на силата им - всичко това са практики на творците на черните сили. Истинските магове по дефиниция не използват магията по този начин.

Друга форма на черната магия е т.н. некромантия, при която се извикват духовете на мъртвите за консултация. Това става по време на сеанс, в който медиумът изпада в транс, позволявайки временно на духовете да използват тялото му и да говорят чрез неговите устни. Най-често това се случва по молба на жив близък, който иска да зададе някакъв въпрос на покойника или просто да се увери, че в задгробния му живот всичко е наред.

Рейтинг

5 2
4 5
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (28)

Изпрати
Кика
Кика
26.09.2019 08:39
Каква е разликата между магия и демони?
0
0
Анонимен
Анонимен
04.06.2019 22:03
Разваляне на черна магия, откриване и изваждане на магия,ритуали за защита,техники за разваляне и предпазване, как се разваля магия,как сами да развалим магия,премахване на родово проклятие,уроки, ритуал за изчистване от магии,силни ритуали за любов и бизнес,връщане на любим човек,киприянова молитва,разваляне на магия чрез восъколеене, защита от черна магия,енергийна защита,ясновидство,религия,мистика,езотерика.Телефон 0882 355 306 Шамана. Сайт https://magia-bg.com/
0
2
Анонимен
Анонимен
19.05.2019 12:08
Разваляне на магия,разкриване на магия,намиране и изваждане,ритуали за защита,техники за предпазване,уроки,проклятие,черна магия. Телефон 0882 355 306 Шамана. Сайт magia-bg.com
2
4
Анонимен
Анонимен
02.05.2019 22:35
Разваляне на магия 0882 355 306 шамана сайт https://magia-bg.com/
3
3
Alesev
Alesev
16.07.2014 00:59
Исусова..извинявай ама наистина ли бе жена..като гледам след твоя коментар аз и всички останали сме тръгнали да се покайваме..хаха..само едно ще кажа..Слава на Сатаната!
3
2
сейбъл
сейбъл
06.03.2014 20:36
На Исусова мога да кажа, че в рода ми от поколения насам съществуват вещици и по никакъв начин библийката не ни е спряла!!! "Персефон дроарте салват гранада де Сатан"
4
2
красимир иванов
красимир иванов
11.03.2014 00:44
Сейбъл обади ми се на 0893908805!!! Слава на Сатаната!
2
1
...
...
25.07.2013 22:52
леле леле колко сте зле има черна магия стига се шегувате с това
8
1
куул гърл
куул гърл
07.06.2013 17:23
Съгласна съм с гошо.Исусова проклинам теб и семейството ти за 1000 поколения(ха ха ха).Да бъдеш наказана от Бога грешнице(ха ха ха).Айде не се рови в компа а ходи да се молиш на Бог да те пощади :D
2
2