Как да хванем лъжеца

Как да хванем лъжеца

Възможността да разкрием лъжата възниква тогава, когато подсъзнанието ни работи автоматично. Несъзнателните жестове ни издават, когато се опитваме да излъжем.

Докато лъжем, подсъзнанието изхвърля кълбо от нервна енергия, която управлява жестовете и движенията на тялото ни. Хората, които са убедителни в лъжата, добре владеят жестовете си, за да е трудно да забележат другите измамата.

В тези случаи се отработват жестове, които дават повече правдоподобност на изказването. Понякога лъжецът почти не използва жестове, за да бъде по-убедителен.

Но и най-искусният лъжец може да бъде разкрит, тъй като това, което го издава, е несъответствието между микросигналите на подсъзнанието и жестовете, които той прави.

Как да хванем лъжеца

Ако по време на разговор човек приближава ръцете си към лицето си, това е знак, че е намислил нещо лошо или е измъчван от съмнение. Но най-често това е знак, че събеседникът ви лъже.

Друг явен признак на лъжата е прикриването на лицето с ръце. Защитата с ръка е един от малкото жестове, които издават, че човек лъже.

Понякога ръката прикрива устата, а палецът притиска бузата. Понякога лъжецът се опитва да си даде вид, че кашля, за да прикрие този жест. Ако събеседникът прави този жест, докато говорите вие, значи мисли, че го лъжете.

Лекото докосване на носа е разпространен жест на лъжците. Лъжецът усеща гъделичкане в нервните окончания на носа си и изпитва голямо желание да се почеше. Това възниква от напрежението, което се появява, докато лъже.

Ако човек търка веждите си или лекичко докосва долните си клепачи, това също е знак, че лъже. Понякога лъжата предизвиква сърбеж не само в мускулните тъкани на лицето, но и по шията. Затова често лъжците подърпват нервно яките си, докато лъжат.

Лъжецът крие дланите на ръцете си. Честният човек говори с ръце, чиито длани са открити към събеседника му.

Рейтинг

5 4
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Deviantart.com
Deviantart.com
24.03.2016 18:27
Please remove immidiately that page. There are innappropriate ads and pornography. Please leave a message.And its not a legal language. Remove that virus page please to have better world. Or i will tell the administrator to fully delete it.
1
0
карп-бг
карп-бг
22.03.2015 01:47
За нищо неможеш да твърдиш без доказателства,има хора с доста различни характери.държи се с теб така все едно е виновен,но същност човека който стои пред вас е на пълно без вина.повярваите ми че е така казвам го от личен опит.тъи че нокои неможе да обвини определен човек за нещо,без да е видял с очите си.всичко зави си от характера на човека.
1
1