Предсказанията на Ванга за България

Предсказанията на Ванга за България

Истинското име на Ванга е Вангелия Пандева Гущерова, родена е в Струмица през 1911 год. и умира в София 1996 год. Известна е като българската пророчица, Петричката врачка и много други имена. Още на 12 годишна възраст загубва зрението си, а за нейните пророчески способности се говори и до днес.

Особено интересни са словата и за България. Вижте някои от тях.

Според думите и ще дойдат и добри дни за нашата страна и за народите, които и помагат. България ще бъде тачена и уважавана от велики сили, ще изправи своята снага и самочувствието на хората ще се повдигне.

Предсказанията на Ванга за България

Земята ще се отвори и ще се открие кои всъщност са българите. Българите не са чергари, а откъдето са минали са оставили държава и град. Българското писмо е едно от най-старите на планетата.

България не е бедна страна. Народът ни е учен и трудолюбив, може всичко да произвежда. Ванга казва да се гордеем, че сме българи, да не се продаваме на Америка за пари.

В родината ни има много злато и един ден то ще бъде открито.

Македония не е държава, а част от българските земи.

Българският народ е силен, трябва да види какво се пее в песните и как са живели предците ни. Трябва да почитаме празниците си, защото те са средство за оцеляване.

Планините и езерата ни са свещени, точно като онези в Индия. Лошото е, че народът не го разбира, но ще дойде ден, когато и при нас ще идват от цял свят и ще черпят енергия. Седемте рилски езера са райско кътче, което е връзка с Космоса.

Пред Нешка Робева, Ванга казва да четем Дънов, защото той казва истината. България ще се оправи, защото българите са работливи.

Не бива да се караме, защото вярата и любовта са най-важни.

Когато църквите се обединят, когато се върне вероучението в училищата, България ще намери своето спасение.

Нужен е един Бог, единен народ и един владетел. Сини, червени и зелени трябва да се обединят, тогава страната ще се оправи. Руса жена ще помогне на България да излезе от кризата.

Страната ще се оправи, ако начело дойде добър и честен водач. Ще дойде мъж със здрава ръка, който ще каже, че е време да има ред.

Ще мине време и ще се появи висок човек, пришълец, който ще бъде добър шивач и крояч.

Всеки един народ си има звезда, която го зарежда с енергия, а България има не просто една звезда, а цяло съзвездие.

Нека да се надяваме, че наистина така ще стане. Поклон преде паметта на Баба Ванга - жената посветила живота си на хората!

Рейтинг

3.9
Общо 258 гласували
5 111
4 65
3 48
2 22
1 12
Дай твоята оценка:

Коментари (53)

Ванина
Ванина
26.05.2014 21:00
Поклон пред светлата памент на леля Ванга. Тя е светица, изпратена е с мисия на земята. Всеки има мисия, но нейната е вселенска. Вярвам, че пророчествата й за България ще се сбъднат за добро.
Обичайте България и който се е отказал от нея, хубаво за себе си не е сторил. Ще дойде ден, когато ще искате да се върнете, но тя ще приеме само някои.
55
2
Само Бог е Велик
Само Бог е Велик
24.07.2015 12:27
"Но ако дори ние, или Ангел от небето ви благовестеше нещо по-друго от това, що ние ви благовестихме, анатема да бъде" (Гал. 1:8).
За прелестта посланията на Апостолите.
"Сам сатаната се преобразява в ангел на светлината, свидетелства Писанието, та затова не е голяма работа, ако и служителите му се преобразяват като служители на правдата" (2Кор. 11:14).
Митр. Макарий казва:
За да се спасим, трябва да бъдем в едната, свята, съборна и апостолска Църква и да се пазим от всяка ерес. Иначе, отклоним ли се в друг път, неминуемо ще погинем. По учението на Св. отци и учители Църковни "вън от Църквата няма нито слушане, нито разбиране на Словото Божие, няма нито истинско Богопочитание, не се намира Христос, не се преподава Дух Свети; смъртта на Спасителя не доставя спасение, няма трапеза на тялото Христово; няма плодотворна молитва; не може да има ни спасителни дела, ни истинско мъченичество, ни висока девственост и чистота, ни душеполезен пост, ни благословение Божие. А в Църквата, напротив, е благоволението и благодатта Божия; в Църквата обитава Триединният Бог; в Църквата е познанието на истината, познанието на Бога и Христа, преизобилието на духовните блага; в Църквата са истинските, спасителни догмата, истинската, произлизаща от апостолите вяра, истинската любов, и правия път към вечния живот" (Православно догматическо богословие, 1988 г.)
4
4
Иванова
Иванова
21.04.2014 23:24
Глупости и антихристки пророчества са това. Дънов е прикрит сатанист, книгите му са богохулство, както казва и православната ни църква.Един Господ Исус Христос -за слава на Бога Отца! Амин! Така казва православната църква и православноо учение, така казват и светите апостоли Христови. Останалите индийски ,хималайски, йогистки, Дъновистки, зороастрийски, Блаватски, Щайнерски и всякви други Ню-ейдж учения са прикрити сатанински учения.И така нататък.
13
48
Николова
Николова
20.06.2014 18:30
Думи нямам колко сте заблудени! За това няма да има прогрес,защото глупави хора с глупаво мислене си налагат мнението! Вземете и прочетете малко информация и тогава говорете за своя Христос и за апостолите му. Глупав народ. Истината не е в библията драги мои! Не знам колко ограничен човек трябва да си, за да вярваш, че това е автентичната история. Преработвана е, преправяна е, моделирана, за да служи за нечии интереси. Истината е изгаряна и затривана. Вярвайте си в Христос. Като овце вървите! Надеждата е в младите, защото те са критични и информирани. Приключвам,че се изнервям вече. Хубав ден!
20
4
Ди
Ди"
26.03.2014 08:21
Поклон пред паметта на леля Ванга!Колко са верни пророчествата незнам , но е факт че казва умни и простички неща " и той ще ми става депутат- всички имаме по един гъз и по една уста ..."слушах много нейни записи , трябва да бъдем добри и да се обединим, а предсказанията и са вяра в бъдещето за нас, сещам се за снопа пръчки на кан Кубрат-ние сме разхвърляни пръчки , а когато станем сноп, може би ще се оправим, нямаме страх от бога това ни е наказание , нека повярваме в силата над нас и да поживеем над собственото си битие, толкова малко племе останахме , само малко по нашироко да помислим над собственото си аз и спазвайки божите закони 10 са
19
5
Нейко
Нейко
20.03.2014 20:54
Бог да и прости.И дай боже правнучката и, или някой да наследи лечебнините и пророческите и възможности.Дълбок поклон пред паметта и.
33
2
petya
petya
01.03.2014 10:08
дбичамте бабо ванге
9
2
Ив
Ив
25.02.2014 16:07
Първо - не се казва за какви периоди става въпрос, коя криза, че те станаха много? Второ - не е вярно, че българите са работливи - цитирам нещо, в което се убедих: "българинът е лош, мързелив и завистлив". И трето - България май наистина е много богата - толкова много се краде и изнася и пак остава - как още съществува тая държава, не мога да си обясня!
18
6
АНОНИМЧЕ
АНОНИМЧЕ
01.02.2014 15:23
ако се замислим върху думите на Ванга ще разберем че в някои предсказания става дума за НЛО
6
2
Кирил
Кирил
17.01.2014 07:44
Сега хората живеят всеки за себе си и си мислят, че като се облагодетелстват персонално, ще постигнат най-доброто възможно в живота. Но като се види по-внимателно, когато всеки е сам за себе си и обижда по този начин тези, които са редом или около него, не може да помогне на България с нищо. Много хора пък отиват още по-далече като казват, че България не ги интересува и няма смисъл да се хабят за държавност и благополучие народно. Но и първите и тези-втортите не проумяват, че където и да се скрият - във Франция, Англия, Италия, САЩ, винаги ще са българи и ще са от България, ще са свързани с нея и няма по никакъв начин да са други освен българи. Затова, когато говорят лошо за България, не подкрепят българското и българите, когато правят лошо на държавата и своите сънародници, те правят лошо преди всичко на себе си. Такива хора, живеещи зад граница и макар и богати, няма да са щастливи и няма как да си сменят българското с нещо друго. Като правят лошо на България, тях също ще ги сочат с пръст и ще им се смеят. Затова всички трябва, за да имаме уважението на други народи, да работим за България и да намираме верните решения в икономически и политически план. Само така ще дръпнем и ще можем да се възродим отново.
15
0