Ватикана готова да покръсти извънземни

Икона на Исус

Висшите духовници не се страхуват от извънземните. Папската държава дори е готова да приеме в лоното на църквата разумна форма на живот. За това съдим от изказването на брат Ги Консолманьо – главен астроном на Ватикана, цитиран от водеща британска медия. От Ватикана се надяват още, извънземните да се окажат интелигентни същества, с които може свободно да се общува.

Ръководителят на папската обсерватория заявявл в своя реч по време на британски научен форум, че вече никой светия престол не се съмнява в съществуването на извънземни. От думите на астронома става ясно още, че папата и неговите приближени са готови дори да покръстят пришълците, стига разбира се те да пожелаят това. От Ватикана ще бъдат повече от радостни, ако извънземните дадат някакъв недвусмислен знак, че съществуват.

Ученият Ги Консолманьо е член на Папската академия на науките. Негов колега и съратник е известният британец и носител на Нобелова награда Стивън Хокинг. Брат Консолманьо е куратор на ценната колекцията метеорити на Ватикана. Известен е със своите гръмки и запомнящи се изказвания. Според него от векове наред Католическата църква подкрепя науката, с която религията може прекрасно да се разбира.

Ватикана готова да покръсти извънземни

Новината за отношението на Светия престол към извънземните идва скоро, след като главният екзорсист на Ватикана отец Габриел Аморт заяви, че йогата е дело на дявола. Според 85-годишния свещеник на пръв поглед безобидните занимания с йога са пряк път към злото. Това е така, защото източните религии са основани върху лъжливи постулати, свързани с прераждането. По думите на отеца от Ватикана като сатанизъм могат да се възприемат дори книгите за Хари Потър, тъй като те разказват за магия, която е друг път към дявола. В същото време Италианската асоциация по йога определи изказванията на висшия клир като „възмутителни” и подчерта, че йогата е предлага алтернативни начини за здравословен живот, които не са свързани с религиозната практика.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
asen
asen
06.05.2015 20:22
sega iskam da napisha.Tozi papa za kakiv se misli styal da prekristi izvinzemni.da ama samoce priv toi ste si smeni vyarata mai..Ave mnogo tipi xora ima we, ste vidi koi go e sizdal ...nyamam dumi za takiva tipi hora.......
0
0
Поля
Поля
03.07.2014 12:41
Няма значение в какво вярвате, стига да ви учи да сте по-добри и да не съдите другите. Защо толкова хора обиждат и пращат в горяща дупка всички, които не вярват в същото?! Йогата не е зло, магията не винаги се използва за зло.(но само опр. хора могат) Няма нищо лошо в това, да медитираш и да се стремиш към по-здравословен живот. Например аз вярвам във всички богове. Хр. бог, арабски, гръцки....всички. И какво? Моите вярвания ми помагат и така се чувствам по-добре. НЕ СЪДЕТЕ ХОРАТА СПОРЕД РЕЛИГИЯТА! СТИГА ДА НЕ СА ГАДНИ УБИЙЦИ, ДА НЕ БИЯТ С КАМЪНИ ХОРАТА И ДР. ТЪПИ И ОСТАРЯЛИ РАЗБИРАНИЯ КАКВО ВИ ПУКА?! .....а това с извънземните се съмнявам че ще се случи. Все ми е на ума, че биха се покръстили. Ако ние бяхме отишли на др. планета бихме ли приели някоя от религиите им?
2
0
Харга
Харга
31.08.2013 23:33
О не , направо се скъсах от смях като си представих как някякви сиви човечета с големи черни очи ходят на църква и целуват ръката на папата ..:D , а пък тоя пръч дето е може би още от 12 в. и заклеймява чистата и прекрасна йога може само да се гръмне ...
1
0
pogledni
pogledni
21.11.2012 16:25
Религията определяща душевният път на човек се използва с добри намерения ,би трябвало тя да учи и напътства хората да се уважават,да си помагат и т.н.това е нейното предназначение.ВСИЧКО РАЗЛИЧНО ОТ ТОВА Е ЗЛОУПОТРЕБА.ВСЕКИ ЕДИН НАРОД НА ТАЗИ ПЛАНЕТА СИ Е ИЗГРАДИЛ СВОЯ РЕЛИГИЯ И СПАЗВА ПРАВИЛАТА.НИКОЙ НЯМА ПРАВОТО ДА ПРЕСЛЕДВА И УНИЩОЖАВА ДАДЕН НАРОД ЗАРАДИ НЕГОВАТА РЕЛИГИЯ,ЦВЯТ НА КОЖАТА,ЕЗИК.АКО РЕЛИГИЯТА СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ДА ПОДОБРИ НАЧИНА НА ЖИВОТ НА ДАДЕН НАРОД ТОВА Е ДОБРЕ НО АКО СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ДА СПИРА РАЗВИТИЕТО НА ТЕХНОЛОГИИ ТОВА НЕ ДОБРЕ,ГОВОРИМ ЗА ИЗРАЖДАНЕ НА РЕЛИГИЯТА.КАКВО ЗНАЧИ ДА СИ РЕЛИГИОЗЕН?КАКТО СЕ РАЗВИВАТ ТЕХНОЛОГИИТЕ,ИМА ВСЕ НОВИ И НОВИ ОТКРИТИЯ ТАКА И ДУХОВНИЦИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗВИВАТ.ДОСТАТЪЧНО Е,ЧЕ СА ХРАНТУТНИЦИ НА ОБЩЕСТВОТО И ТРЯБВА ДА СЕ БЛАГОДАРНИ ЗА ТОВА И ТЯХНАТА РОЛЯ Е ДА ПОДКРЕПЯТ ВСИЧКО НОВО ВОДЕЩО ДО ПО-ДОБЪР ЖИВОТ НА ХОРАТА,ДА СА НА МЕСТА КЪДЕТО ДА ПОТУШАВАТ КОНФЛИКТИ И ДА ПОКАЗВАТ НА ХОРАТА,ЧЕ ГРЕШАТ.ДА ВЗЕМАТ ПОЛЕЗНОТО ОТ ЕДИН НАРОД И ДА ГО РАЗПРОСТРАНЯВАТ НА ДРУГ И ОБРАТНО ЗАЩОТО ТОВА ЩЕ ОБОГАТЯВА ХОРАТА.СВИДЕЛИ СМЕ НА КОНФЛИКТИ В ИМЕТО НА РЕЛИГИЯТА.КАКВО ЗНАЧИ ТОВА?ДА СЕ ПРИКРИВАШ ЗАД ИМЕТО БОЖИЕ ИЛИ АЛАХ И ДА УБИВАШ И ДА ТВЪРДИШ ,ЧЕ ТОВА Е БОЖИЕТО ЖЕЛАНИЕ.....НЕ ..ТОВА СА СИ ЧИСТО ЧОВЕШКИ МЕРАЦИ ЗА НАДМОЩИЕ НО НЕ И ЖЕЛАНИЕТО НА ВСЕВИШНИЯТ.ИМА ОПРЕДЕЛИНИ ПРАВИЛА ПО КОИТО ТРЯБВА ДА ЖИВЕЯТ ХОРАТА/БИБЛИЯТА И КОРАНА/МНОГО ДОБРЕ СА НАПИСАНИ И ИМА ЗАЩО.КОГАТО СМЕ СЪЗДАДЕНИ ДА ЖИВЕЕМ НА ТАЗИ ПЛАНЕТА СА НИ ДАДЕНИ И ПРАВИЛА ЧРЕЗ КОЙТО ДА ЖИВЕЕМ ПРАВИЛНО ЗА ДА ОЦЕЛЯВАМЕ НА ТАЗИ ПЛАНЕТА.НАШИТЕ ТЕЛА ТАКА СА УСТРОЕНИ ,ЧЕ ДА МОГАТ ДА СЕ АДАПТИРАТ КЪМ ЗЕМНАТА ЕКО СИСТЕМА,НАШИЯТ ОРГАНИЗЪМ Е ЕДИН МАЛЪК КОМПЮТЪР С МАШИНА И АКО НЕ СЕ ГРИЖИМ ЗА ТЕЛАТА СИ ТЕ СЕ РАЗРУШАВАТ....ЗАТОВА ИМА ПРАВИЛА КАК ТЕЗИ ТЕЛА ДА СЕ ЗАПАЗЯТ ПО ДЪЛГО ДО СМЯНАТА С ДРУГО.НИЕ СМЕ КАТО ЕДИН КОШЕР.ЗАТОВА ЧОВЕЦИТЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ САМОУНИЩОЖАВАТ А ЗАЕДНО ДА СЕ ГРИЖАТ ЗА СЕБЕ СИ.
1
0
radinaL
radinaL
07.12.2011 06:50
Da hubavo she im e na papata i na otec Gabriel Amort...da se povtori 15-16 vek kogato curkvata e imala nai golqmoto pravomoshie i sa bili nai golqmata sila v sveta...e 21 vek sme... i izvunzemnite edvali she pomagat da se pokr1sti celiq narod !!!!!!!
0
0
dukbambuk
dukbambuk
06.12.2011 21:28
Ами 21 век за европейците... за другите народи и култури е малко по-напред... и за тях предрасъдаците са преборени отдавна, но за съжаление както за европейците е шокираща агресията на някои изостанали племена, така миролюбивите древни народи не разбират агресивните западняци и тяхното невежество... а триоките не е лошо да се пробудят;)
0
0
n..
n..
05.12.2011 15:23
С всеки изминал ден си мисля, че хората се чудят какво да измислят. Това е ужасно тъпо представям си некви триоки гадни създания да ходят на църква.. пък това с йогата е пълна глупост, няма да разберат, че има хора вярващи и изповядващи други религии. В 21 век сме в крайна сметка.
0
0