Неща, които не знаете за човешкото тяло

Неща, които не знаете за човешкото тяло

Ноктите на човешките ръце растат четири пъти по-бързо, отколкото ноктите на пръстите на краката. Левичарите живеят десетина години по-малко от хората, които ползват активно дясната си ръка.

Ако разрежете една глава лук и със срязаната част намажете горната част на ходилото си, след половин час ще усетите вкус на лук в устата си.

Това се дължи на факта, че летливите вещества в лука се разпространяват чрез кръвта в цялото тяло. Това е и причината да миришете на лук, ако сте яли салата с лук, дори след това да дъвчете дъвки.

Ако паднете отвисоко, пределната скорост, която ще развиете, ще бъде двеста километра в час. Тя се достига при падане от сто и четиридесет метра.

Неща, които не знаете за човешкото тяло

Мъжете са по-силни от жените в областта на мускулите, и това важи най-вече за групата на мускулите над кръста. Мъжкият мозък е по-тежък от женския.

Проказата е чисто човешка болест, освен човека тя поразява само един вид животни и това са броненосците. Известни са случаи на заразяване на човек от броненосец и обратно.

Плаващите пясъци не са опасни за хората сами по себе си, тъй като обикновено са плитки. Човек не се дави, а умира заради голямото налягане на пясъчните слоеве, които притискат тялото му.

Древните гърци са вярвали, че момчетата растат в дясната половина на корема на бременната жена, а момичетата – в лявата половина.

Човешкото тяло има по-малко мускули на брой, отколкото тялото на обикновената гъсеница. Всяка година средната продължителност на човешкия живот се увеличава с три месеца. Смята се, че през 2030 година на планетата ще живеят няколкостотин хиляди столетници.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Момчил
Момчил
15.04.2013 16:22
Аз мисля да опитам с сладко от варени пуйки да си намажа петите, казват, че после в устата ти се появява вкус на козя пастарма! :)
3
2
Terran
Terran
09.01.2012 04:21
Това с лука трябва да го пробвам даже с двете ходила!
1
1