sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Най-странните експерименти с животни

Най-странните експерименти с животни

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Най-странните експерименти с животни
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

През 1950 година в Русия е бил осъществен един от най-странните и жестоки експерименти с животни в историята. Но това била и първата трансплантация на органи в страната.

Експериментът станал известен в цял свят. Руският учен Демихов отрязал главата заедно с гърдите и предните лапи на малко кученце и ги зашил зад главата на възрастно куче.

Сърцето на възрастното куче осигурявало достатъчно кръв и за двете глави. След хирургичната намеса двете кучета запазили индивидуалностт си. Шест дни по-късно и двете глави умрели.

Друг зловещ експеримент е отглеждането на ухо върху гърба на мишка. Мишлето на име Ваканти получило ухото си с помощта на скалпела и иглата на трансплантолога Чарлз Ваканти.

Най-странните експерименти с животни

Той зашил човешко ухо върху гърба на мишлето през 1995 година, за да анализира потенциала на трансплантацията на хрущяли.

Не всички странни експерименти произвеждат ужасни чудовища. Така например лигърсите – кръстоска от лъв и тигрица, взимат най-доброто и от двамата родители.

Те са двойно по-големи от родителите си и са с по-силен имунитет, те живеят по-дълго. Тигънсите – родени от тигър и лъвица, са с размер на обикновен тигър.

През шестдесетте години на двадесети век биолози от Пенсилвания направили експеримент с пуяк. Те сложили в стая с пуяк реалистичен модел на пуйка.

В резултат на това пуякът се опитал да я оплоди. Тогава учените махнали краката, а след това и опашката, и крилете на пуйката. Това обаче не намалило интереса на пуяка.

Дори липсата на цялото тяло не намалила желанието на мъжкаря. Дори когато в стаята имало само пръчка с глава на пуйка, пуякът я атакувал любовно. Това накарало учените да направят извода, че най-еротичната част на пуйките са главите им.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
51
41
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Проклятие
Проклятие
27.06.2013 09:03
Да ви застигне същата съдба като тая която е застигнала бедните животни попаднали във вашите нечовешки ръце!
0
0
Мартина
Мартина
23.11.2011 19:12
Има такива животни. Обаче не се казват "лигърСи", а "liger" от англ., никъде няма "с". И не е вярно, че са двойно по-големи от родителите си. Нито, че живеят по-дълго, или че са по-издръжливи. Създадени са случайно. Що се отнася до продължителността на живот... Предвид фактът, че диви екземпляри никога не е имало и няма, трудно може да се каже нещо конкретно.
0
0
мария
мария
06.11.2011 13:27
Какви са тези глупости ? Лигърсите ? Кой измисля тези простотии ?
0
0