Индийски светец живее 38 години с вдигната ръка

Индийски светец живее 38 години с вдигната ръка

Монахът-отшелник Амар Бхарти днес е единственият жив индийски светец, който държи дясната си ръка високо вдигната в продължение на тридесет и осем години.

Той вдигнал ръката си не заради бас, а за да посвети този акт на бог Шива. Впоследствие ръката на Бхарти се превърнала в символ за вярващите индийци.

Преди четиридесет години Бхарти бил обикновен индийски гражданин, който имал жена и три деца. Една нощ по неизвестни причини светогледът му претърпял радикална промяна.

След като се събудил, Бхарти изместил семейството на заден план и се отдал на служение на бог Шива. Той се облякъл в прости дрехи и тръгнал по индийските пътища, като се препитавал от подаяния.

Той прекарвал нощите си в непрестанни молитви. След като живял така в продължение на две години, той решил, че все още е в плен на житейските изкушения.

Тогава той решил да направи нещо наистина различно, за да докаже, че се е отдал на бога, и вдигнал дясната си ръка, която до ден днешен не е спуснал.

Пръстите на ръката му са се преплели, а ставите й са напълно атрофирали. Дори да поиска, Бхарти не би могъл да я използва. Ноктите на ръката растат и се извиват на спирали.

Бхарти твърди, че в началото изпитвал силни болки, но след това организмът му свикнал. В замяна на изгубената си ръка монахът получил хармония с вътрешното си аз.

Освен че постигнал съвършенството да надниква в други светове, Бхарти станал най-известният индиец и се почита като жив светец от вярващите заради подвига си.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
кирко
кирко
04.12.2012 10:40
Човекът е постигнал най-важното - осмислил е живота си истински!
1
0
Яко
Яко
23.08.2011 18:29
Сигурно си е пуснал мустаче само под носа и го оформя с лявата ръка. Хайл Шива.
0
1