Котката изпива негативната енергия

Котката изпива негативната енергия

Котката е любимото животно на много хора и е предпочитан домашен любимец. В Древен Египет хората я смятали за свещена. Писаната е животно, което проявява изключителен характер в любовта си.

Освен това тя изпълнява ролята на енергийна прахосмукачка на дома. Още в древни време хората са използвали какви ли не техники, за да защитят жилището си. Най-често тогава, а и в днешни дни, надеждата срещу се крие в амулетите и талисманите.

Преди векове в Китай е било много актуално да окачиш изображенията на боговете защитници на къщата от двете страни на входната врата. За да отблъскват негативната енергия, на входовете са били поставяни статуи на котки, слонове и кучета, а също и крилати дракони.

Древните китайци са поставяли и украшения, които са представлявали метални кръгове или скоби.

По нашите земи за защита са използвали редица интересни талисмани, най-често направени от дърво – акация или дъб.

Броят на амулетите със специално предназначение е бил три – един на вратата, един в огнището и още един до домашния олтар. Те могат да бъдат еднакви или различни.

На прозорците е добре да има капаци, като на тях се слагат защитни символи във формата на буквата S. През Възраждането за прогонване на зли сили къщата е била редовно варосвана.

Магически и защитни свойства имат и някои билки. Валериана, риган, босилек и бъз се смесват добре и се разпръскват по ъглите на жилището. Това ще донесе мир на къщата, ще я защити от крадци и неканени гости.

Но не забравяйте котките и най-вече черните. Те ще предизвикат любов, ще ви успокоят, когато сте нервни. И не на последно място – ще изсмучат цялата негативна енергия от дома ви.

Виж повече

Рейтинг

5 14
4 9
3 7
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (18)

Изпрати
Потребител#231728
Разваляне на магия,гледане на карти таро,восъколеене,уроки,амулети,талисмани,защити,предпазване от негативна енергия,проклятие,стрес-тел 0882 355 306 Шамана.
0
0
Анонимен
Анонимен
30.09.2018 19:43
Котката ми е черна и се казва Кирчо ;)!
5
0
Анонимен
Анонимен
24.06.2018 14:12
Н
1
0
Писи
Писи
24.04.2015 13:25
Обичам моята черна Писана !!!
6
1
една
една
10.10.2014 19:01
значи в нашия дом е пълно с негативна енергия,щом две черни котки постоянно се качват на терасата ни и не можем да ги изгоним
2
8
Ая
Ая
24.08.2014 18:56
Имам си един черен Джери.Взех го с надеждата да спре лошия късмет в семейството ми.Всички го заобочахме.
6
0
Венцислав Иванов
Венцислав Иванов
06.04.2014 01:08
и аз имам котка страхотна е но се разгони и аз живея в етаж от къщта,от година го гледам и винаги сие правило ако и пиш във пясъка но взема да излиза всеки ден на разходки тои е мъжкар вращта се бит одран мяука бяга пак си идва след ден или ние сиго виждаме иси го пребираме но взе маи даси губи навиците ида прави ако по кюшетата и го научих да лети,но псле върна след ден и пак ако бои и сега мина седмица ограничавам го да излиза но тои си бяга,и се вращта ерген кво да праи,е.е му се две не вижда,но маи се оправи не виждам ако по ъглите и дано даси ползва пясъка ,ако не щте го науча да лети, по зял ден лежи е как несе свана бе даго еба станал един марзелив варви и спи сащия гартфил котарака,жалт и голем
1
2
Johnnie
Johnnie
13.11.2013 17:38
Дрън дрън бабини деветини. В Библията е казано, какво да се яде, пие, какви постъпки да извършваш, какви не ... това е управление на енергията , също може да се включи йогата... Целта е постигане на духовно извисяване както се казва.
0
12