Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Магии, Вещици и Проклятия»Дърветата имат магическа сила

Дърветата имат магическа сила

Дърветата имат магическа сила

Човешката душа отразява свойствата на природата, следва законите й и при необходимост може да намери подкрепа в дърветата. Това са го казали още друидите - жреците и поетите от древните келти.

Те смятали, че дърветата са най-древните живи и мислещи организми на земята, усещали скритата в тях мъдрост и сила. Келтските жреци умеели да общуват с дърветата, знаели към кое от тях кога да се обърнат за помощ и кое да помолят за подкрепя. Те дори съставили хороскоп, в който се посочват дърветата-лекари и наставници на хората, родени в един или друг месец на годината.

Дори да не познавате хороскопите на друидите, можете да намерите своя "зелен лекар". Просто трябва да се опрете с гръб в ствола на дървото и да се концентрирате върху усещанията си. Ако почувствате, че тялото ви се изпълва с топлина, ако усещате леко и приятно "боцкане", ако дишането ви се учестява, значи дървото е направило контакт с вас. Ако обаче от него лъха студенина, отдръпнете се и продължете да търсите своя помощник.

Тис - това е вечнозелено хвойново растения с яркозелени плодове. В дървесината, кората, клоните, игличките и костилките на плодовете му се съдържа опасна отрова - таксин, която може да доведе до бързо спиране на сърцето.

Въздухът, напоен с аромата на тисова хвойна, е полезен за профилактика на белодробни и сърдечни заболявания. Смята се, че тисът символизира смъртта и прераждането.

Върба - съществуват повече от 450 вида върби. Расте предимно по бреговете на реки и езера. Върбовите клонки са много гъвкави и не се чупят, затова от тях плетят кошници и други предмети.

За лечебни цели се използва кората на дървото. От нея се правят отвари, които помагат при стомашни проблеми, използват се като отхрачващо средство.

Ако имате съкровено желание, свързано с любовта, приближете се до някое върбово дърво, откъснете клонка, намислете си нещо, завържете я на възел и чакайте, докато се сбъдне.

Дърветата имат магическа сила

Бреза - листата от брезата притежават антисептични свойства и ускоряват заздравяването на раните. Любителите на руската баня пък знаят, че брезовите клонки добре почистват кожата.

На брезата освен това се приписват способността да гони зли духове и затова е добре да се сади пред дома.

Ябълка - непретенциозното дърво може да расте и на двора на вилата ви, и на нивата, и в гората. Отварата от ябълка облекчава кашлицата, а при малокръвие трябва да се ядат зелени плодове. Ябълката е символ на плодородието. Плодовете и тънките корени на дървото се използват за любовна магия и за приготвяне на омайни отвари.

Липа - при простуда се пият чай и настойка от липа. Те са отлично средство за изпотяване. Според народното поверие липата сплотява семейството, а липовият чай помага да се укрепят интимните отношения между съпрузите, съветва в. "Женски тайни".

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
55
42
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
monroe
monroe
03.09.2013 10:52
ОО това е наистина интересно.Не съм и подозирала че дърветата могат да бъдат толкова добри приятели на човека!
1
0
Лъки
Лъки
16.06.2011 08:37
Чувала съм и че ябълките са използвани като защите против злите духове понеже, ако разрежете ябълката напречно ще забележите, че семките са под формата на пентаграм. В миналото този знак е бил притежание на доброто. Особено хората, обвинявани във вещерство са използвали този плод за защита.
0
0