sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Кожата ни чува

Кожата ни чува

Нина НордНина Норд
Джедай
788528
Слух

Според последните изследвания на редица учени ние чуваме не само с помощта на ушите си, но в този сложен процес играе роля непосредствено и кожата ни.

Резултатите, базирани върху слушатели, към чиято кожа са били насочвани кълба въздух, карат учените да мислят, че мозъкът ни интегрира информация от различни източници, за да създаде единна картина.

Тези схващания доста се различават от традиционните идеи, които се основават на фактите, че с очите възприемаме видимата информация, а с ушите чуваме.

Много по-разбираемо е обяснението, че имаме мозък, който възприема информацията в комплекс по-бързо, отколкото очите ни виждат и ушите ни чуват.

Мигрена

Според учените ние можем да виждаме светлина и да чуваме звуци дори без да съзнаваме това. Ако човек наблюдава за движещите се устни на събеседника си и мисли за това, което онзи казва, активно работят и слуховите отдели на мозъка.

Учените обясняват този феномен като резултат от опита на човечеството, тъй като ние постоянно чуваме и виждаме хората, затова е напълно естествено, че сме се научили да интегрираме това, което виждаме, с това, което чуваме.

Алтернатива на това могат да бъдат някои вродени способности. Затова учените решили да изучават две противоположни чувства – слуховото и тактилно, за да разберат произхода на възприятието.

Участници в експеримента със завързани очи слушали запис на мъжки глас, който произнасял звучни и глухи съгласни в комбинация с гласни. На една част от доброволците учените насочвали потоци въздух към ръцете, на други – в шията, а контролната група слушала звуците без въздух.

В десет процента от случаите, когато към кожата на доброволците се насочвал въздух, те правели грешки при възприемането на звука.

В контролната група, необезпокоявана от нищо, грешки нямало. Това според учените доказва, че кожата ни помага на мозъка да чува.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ivan Todorov
Ivan Todorov
07.03.2020 11:26
Глас в мозъка (Voice to Skull (V2K)) - Вече има жертви и в България!!!
Малко информация за Глас в мозъка (Voice to Skull (V2K)) - чуване на гласове

Глас в мозъка (Voice to Skull (V2K))
На повечето от мишените се използва технология наречена „глас в мозъка”.
Тя представлява предаване на гласове (влияещи на съзнанието) или сублиминални (тихи) съобщения, които не се чуват (влияещи на подсъзнанието) директно в слуховия център на мозъка.
Никой, освен мишената не може да ги чуе. Целта им е да контролират мишената, като се използват заплахи, викове, заповеди, различни видове гласове и внушения.
Апаратът излъчва ултракъси УКВ вълни, които проникват през черепа в мозъчната кора и се превръщат в звуци. Схема на тази технология, съществувала още през 1975 г. е изложена тук:
Патент за устройство V2KДемонстрация на устройството можете да видите в това видеоОтварям този пост за хората, който се жертви на този вид тормоз. Ако може нека да споделят какво са преживяли и как са успели да си намерят решение на проблема. Аз имам информация за една група от гр. Пловдив зад х-л Лайпциг на улица Филип Македонски организатора на тази група е с прякор "Черния" но нямам повече информация за него. От този човек вече има пострадали доста хора. Ако някой има информация за други такива лица или има информация как може да се предпазим от този вид атаки нека да пише.

Тази дидективска агенция вече е решавала такакъв случий
0
0
mihala
mihala
05.02.2014 21:27
Дрън,дрън... Кой човек ако усети,че нещо му влияе няма да потърси да се защити.Рефлекс за самозащита, а не кожови уши.
1
0
Анонимен
Анонимен
08.05.2019 21:03
Кааааквоо;)
0
0
вили
вили
14.03.2013 12:01
хубава и интересна статия.харесва ми.
1
0