sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»НЛО над Древния свят

НЛО над Древния свят

НЛО над Древния свят

Въпросът съществува ли НЛО или не, е спор, който има своите поддържници и своите отрицатели. Но едно е сигурно. Че летящите чинии трудно могат да бъдат определени като фантазия на съвременната космическа ера, поради една много проста причина: източници за извънземни са стигнали до наши дни още от Древния свят.

Един от най-старите източници, в който е описана появата на неидентифициран летящ олект, е египетски папирус от ХV век преди Новата ера.

"Писачите видяха в небето движещ се огнен кръг. Те съобщиха на фараона. По-късно тези предмети в небето станаха многобройни и излъчваха по-ярка светлина от Слънцето. Привечер огнените кръгове се издигнаха по-високо и отлетяха в яжна посока. Фараонът изпрати послание на боговете и заповяда случаят да се запише в аналите", пише върху папируса.

НЛО над Древния свят

Сведения са полети в небето на дискообразни обекти има и в хрониките от походите на Александър Македонски, пише в. "Зодиак и мистерии". При обсадата на финикийския град Тир от македонците, над лагера им неочаквано възникнали пет "летящи щита". Челният обект бил два пъти по-голям от останалите.

Пред очите на изумените воини "щитовете" направили няколко кръга над Тир. След което с голяма скорост се издигнали и изчезнали в пространството.

Описание на НЛО има дори в трудовете на античния историк Плутарх. Той пише, че през 102 година преди Новата ера, над италианските градове Амери и Тарден се появили огромни "метални копия и пламтящи щитове". Първо се придвижвали отделно един от друг, след което се съединили.

Плутарх описва и друг случай от 73 година преди Новата ера. Край Дарданелите армиите на пълководец Лукул и цар Матридат се канили да влязат в сражение. "Внезапно небето се разтвори, появи се голяма огнено тяло, приличащо на буре. То се движеше в посока между двете армии. Изплашени от знамението, противниците се разделили без бой".

Съвременни специалисти по НЛО си направили труда да изследват 50 произведения на антични автори. В тях се описва появата на "огън в небето" - 39 пъти, "летящи щитове" - 11 пъти, "огнени кълба" - 8 пъти, "повече слънца" - 5 пъти и неизвестни обекти - 7 пъти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
дргфддг
дргфддг
03.12.2011 18:47
И без грешен се пише безгрешен,но човек не може да е безгрешен :)
0
2
TradEr
TradEr
28.10.2011 19:59
(Един от най-старите източници, в който е описана появата на неидентифициран летящ -олект-, е египетски папирус от ХV век преди Новата ера.)
Според мен се пише обект. Е, човек не може да е без грешен.
0
1
ves666
ves666
06.08.2011 15:00
Извънземни и да има, никой няма да се занимава с кръгли идиоти, които е имат за умници.
2
2