Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Доклад Вецлер-Върба или протоколите на Аушвиц

Доклад Вецлер-Върба или протоколите на Аушвиц

Пламена M.Пламена M.
Джедай
983372
Аушвиц

1944 година – годината, в която Рудолф Върба бяга от концентрационния лагер Аушвиц. Той е първият човек, който е предоставил доказателства от първа ръка за лагерите на смъртта, масовите убийства и плановете за изтребление на милион евреи. Разказите му са толкова ужасяващи, че трудно се приемат за истина.

Върба бяга с Алфред Вецлер през април 1944 г. За да сработи планът им, Вецлер изготвя подробен план на Аушвиц, заедно с газовите камери. Така, този план се превръща в неоспоримо доказателства за това, което до момента се е смятало за слух.

Едва няколко седмици преди бягството на Върба и Вецлер германските сили нахлуват в Унгария. Заловените евреи биват изпратени в Аушвиц. Едва след излизането на доклада, който публикуват двамата избягали, Унгария спира депортацията през юли 1944 г.

Докладът на Върба и Вецлер се казва Доклад Вецлер-Върба или протоколите на Аушвиц. Той е изключително подробен разказ от първа ръка за това как нацистите систематично убиват унгарски и други евреи.

Рудолф Върба умира на 81 години през 2006 година. Той е затворник в лагера в Полша в продължение на две години. След като заедно с партньора му бягат, те се свързват с еврейския съвет в Жилина, Словакия.

Рудолф Върба

Биват изслушани с повишено внимание. За да не бъркат показанията си, са помолени да дадат подробни отчети за видяното и преживяното в Аушвиц поотделно. След това биват подложени на кръстосан разпит, който да установи истинността на думите им.

Резултатът от разпитите се оформя в доклад от 32 страници, наречен Протоколите Аушвиц. След публикуването му следват остри критики върху някои лидери на унгарския еврейски съвет, които не са предупредили хората какво в действителност означава да бъдат преселени в Полша.

Върба влиза в Аушвиц на 30 юни 1942 ч, минавайки под надписа на пората Работата те прави свободен, след като нацистите му обещават селскостопанска работа.

Малко след входа новодошлите биват разделени на такива, изпратени директно в газовите камери, и на други, годни за тежка работа. Той попада във втората група. Възлагат му да изравя телата на 107 хиляди вече убити или оставени да умрат концлагеристи, за да бъдат изгорени.

Газова камера Аушвиц

Малко след това, когато затворник от Виена открива, че той говори немски, го прехвърлят в складово помещение, наречено Канада. Там се сортират дрехите и вещите на мъртвите. Освен храна там има достатъчно сапун и вода, които помагат на Върба да се предпази от заболяване.

Най-страшното нещо, което се намира в Аушвиц, са газовите камери. Най-голямата пещ побира 2000 души. Когато всички влязат вътре, тежките врати се затварят. След кратка пауза есесовци с противогази се качват на покрива, отварят вентилационните тръби и хвърлят прахообразен препарат от тенекиени кутии.

Тази цианидна смес се превръща в газ при определена температура. Едва след три минути в камерата всички вече са мъртви. Вратите се отваря и отряд от роби работници товарят телата на колички. Всички се хвърлят в пещта, където биват изгаряни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
44
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Васил
Васил
04.04.2015 01:08
Това са данни на еврейското статистичеко бюро-аз нищо не си измислям.Ревизионистите са доказали,че не е имало газови камери и убийства.И да явно съм луд,за да пиша истина,за която са били бити, съдени и преследвани хора.
5
1
аз
аз
12.05.2015 18:16
Ти добре ли си бе, Vaskich?А тези отрязани коси,обувки,дрехи дето са в концлагерите,телата на умрелите и тях ли руснаците са ги докарали?
1
2
емигрант
емигрант
03.04.2015 19:21
Ало, помияр фашистки. Напиши си истинското име и къде живееш. Ще ти изпратя евреи. Те ще ти докажат кой лъже.
2
2
Васил
Васил
02.04.2015 13:16
Това са еврейски лъжи и манипулации! Газовите камери са съветски и са докарани в лагерите след войната.Убийства на евреи не е имало! През 1938 год. е имало 15.7 млн.евреи, а през 1960 са били 16.4 млн. Следователно не е имало масови убийства.Целта на тази измама е да се извличат дивиденти в полза на Израел.
3
8
амбар
амбар
29.06.2015 22:00
Абсолютно си прав ! И на глупавите въпроси , които ти задават за коси и обувки : четете бе , хора ! Образовайте се ! В лагерите са били десетки хиляди хора и деца , за да няма бум на въшки и болести са им взимали дрехите и са им стригали косите . Ето ви филм за да не спорим повече : ЕЗОТЕРИК АГЕНДА ...потърсете , гледайте !!!
3
0
Ел
Ел
03.04.2015 15:46
Ти нормален ли си?
2
2
Hellscream
Hellscream
02.04.2015 20:20
Не знам от къде си измисли цифрите, но са само 13.9 милиона за 2014. Как ще докажеш че не е имало масови убийства? При всичките видео материали и снимки, пък и все още има оцелели от холокоста.
3
1