Пророчествата на Леонардо да Винчи

Пророчествата на Леонардо да Винчи

Леонардо да Винчи

Леонардо да Винчи е сред най-великите личности на италианския Ренесанс, а и в световната история. Той е признат за гений, чийто удивителни творби и знания може би никога няма да бъдат осъзнати напълно. Леонардо да Винчи твори като художник, изследовател, мислител, математик и др. Творчеството му и до ден днешен се проучва.

Докато шедьоврите на изобразителното изкуство, които остава, и до днес удивляват всеки, който ги види, то научните му открития и записките в бележниците му остават непубликувани и неизползвани години наред. Едва в наши дни започна да се обръща осезаемо внимание на неговите пророчества.

Те предвещават събития за векове напред. Много от предсказанията на този невероятен човек, надраснал времето си, са се сбъднали. Още повече ни очакват в близкото бъдеще. А това е доста плашещо, имайки предвид какво се казва в тях.

Леонардо да Винчи остава на поколенията един все още загадъчен набор от пророчествата. Те са обединени под наименованието "прогноза" и представляват нещо като литературен пъзел. Едно от характерните неща в него е обвиването в загадка на съвсем обикновени неща.

Интернет

В наборът от пророчества има много текстове, свързани с ясна прогноза за бъдещето. Те обаче са твърде неясни, поради което подлежат на различни тълкувания. Всяко едно от тях е твърде мрачно и песимистично, дори когато става въпрос за някое техническо откритие.

Така например още преди столетия Леонардо да Винчи предвещава появата на мобилната комуникация с думите:

- Хората ще могат да разговарят помежду си от най-далечните страни.

Цунами

По същия начин говори и за интернет. Освен появата на високо технологичните комуникации, художникът предвещава и застигащото ни в момента глобално затопляне:

- Морската вода ще се издига до най-високите планински върхове, до небесата и пак ще пада върху домовете на хората.

Едно от пророчествата за близкото бъдеще пък гласи следното:

- Много от тези хора ще се крият, заедно с техните деца. Там, в дълбините, там в пещерите, ще живеят със своите семейства в продължение на много месеци, без никаква изкуствена или естествена светлина...

Според анализаторите тук се говори за мощен ядрен апокалипсис, който ще застигне Земята.

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
лол
лол
15.12.2014 21:55
Пък аз бях на Марс, вчера.
3
0
Ву
Ву
02.11.2014 14:27
Я стига с тези глупости...
3
3