Дело ли са пирамидите на извънземни?

Дело ли са пирамидите на извънземни?

Наред с множеството теории за произхода на египетските пирамиди, има и такива, според които пирамидите са дело на извънземни. Тези теории се основават на следните доказателства:

Двата диагонала на една от пирамидите, ако се продължат извън нея се простират на североизток и северозапад, обгръщайки напълно делтата на река Нил. Това не е възможно да се постигне с човешки усилия, тъй като разстоянието е изключително голямо и диагоналите са разположени с прецизна точност. Това би могло да се постигне единствено от летателни апарати, които летейки достатъчно високо над земята, могат да видят къде е делтата на Нил и как трябва да се изгради пирамидата, така че диагоналите й да лежат върху тези две линии .

Отново погледнато от високо, се вижда, че Великата пирамида се изравнява точно с магнитния Северен полюс с разлика само от 16 минути. Счита се, че не е възможно египтяните да са построили пирамидата по този начин, тъй като не са разполагали с компас. Компасът е бил изобретен няколко хиляди години по-късно. Може би извънземни цивилизации със своите знания и нови технологии биха могли да установят по това време действителният магнитен Северен и Южен полюс?

Ако от местоположението на Сфинкса се погледне Великата пирамида на Гиза и съседната на нея пирамида във вечер на лятно слънцестоене се вижда, че слънцето се намира точно между двете пирамиди. За да постоят пирамидите по този начин е било необходимо египтяните да знаят с точност деня на лятното слънцестоене, а това те могат да определят само , ако знаят точната дължина на годината, а именно 365, 25 дни, факт, който е открит много по-късно.

Разположението на трите пирамиди на Гиза е точно съобразено с разположението на трите звезди в съзвездието Орион, както по позиция, така и по размер. Макар да е възможно, това би създало много трудности за египтяните от гледна точка на измерване на огромни разстояния.

Дело ли са пирамидите на извънземни?

По-правдоподобно изглежда възможността извънземни да са дошли на земята през 10500 г. пр. Хр и да са построили пирамидите и Сфинкса, който са направили с глава на лъв, която да съответства както на съзвездието Орион, така и на съзвездието Лъв. Хиляди години по-късно, египетският фараон Рамзес решава, че не иска да има в земите си статуя с лъвска глава и нарежда да й поставят такава по подобие на неговата.Но египтяните, които не са много опитни в зидарията, изградили главата прекалено малка.

Друг интересен факт е, че ако периметърът на пирамидата се раздели на два пъти височината, се получава цифра, която е равна на числото пи (3, 14159 ...), изчислено до петнадесетата му цифра. Шансовете това да се случи по принцип са изключително малки. Не е вероятно древните египтяни да са знаели какво е числото пи, защото то не е било изчислено с точност до четвъртата цифра до VI век, а при пирамидите се изчислява дори до петнадесетата.

Интересен е и фактът, че въпреки, че страните на основата на пирамидата са около 757 фута дълги, тя е почти перфектен квадрат. Всеки ъгъл в основата й е точно 90 градуса. Възможността това да се постигне с човешки усилия е изключително малка.

Рейтинг

5 7
4 5
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (15)

Изпрати
Динко
Динко
17.03.2013 12:48
определено са били правени от извънземни или поне такива са нау4или хората как да ги направят каменните блокове са едно на ръка все пак по някакъв на4ин било то и търкаляне върху дървени трупи може за дълъг период от време и много работна ръка да се постигне но да изправят ония дългите 500 тонови заострени колони все оште няма такъв кран на земята които да може да го направи определено технологията им е била доста предшествашта тази която се смята 4е са разполагали през ония векове.
4
0
Дани
Дани
25.10.2011 11:34
И ние може да сме извънземни, но да не знаем.
8
1
Дани
Дани
25.10.2011 11:32
Само да не ни унищожат и ще разберем всичко за тях. Наближява времето на развитите технологии.
3
0
Дани
Дани
25.10.2011 11:30
Ако извънземните са помогнали в построяването на пирамидите, то значи тази цивилизация е добронамерена. Чувала съм, че извънземен кораб идва на 6 ноември тази година. Какво ли ще стане ?
4
1
Атанас Димитров Димитров
Атанас Димитров Димитров
30.09.2011 22:41
За първи път след хиляди години човечеството ще види, поглеждайки в Голямата пирамида, нещо наистина могъщо, което Господ Бог е скрил от хората.Ние сме сигурни, че тези разкрития ще ускорят "развитието на събитията".Господ Бог говори тихичко на всички, като им казва, че се приближават към изпълнението на думите на Исая 19;19 :"В оня ден ще има жертвеник Господу всред Египетската земя, и паметник Господу -
в нейните предели."
откъс от книгата "Конспирация Старгейт" - автори Лин Пикнет и Клайв Принс
3
1
Атанас Димитров Димитров
Атанас Димитров Димитров
29.09.2011 23:56
Космическия Разум не е създал Земята за да я унищожава. Единствен Бог управлява всичките същества. Един е Господ Бог и ние сме негови. Това е началото на намесата на Космическите сили в пробуждането на земното съзнание. Отварят се нови звездни портали за връзка с Космоса. Великите египетски пирамиди представляват Звезден Портал. Съществуват многочислени Кораби-Майки, които отдавна са на орбита около Земята.
2
0
ВиккИ
ВиккИ
12.08.2011 16:43
Не може да е съвпадение, че точно пирамидите съвпадат със съзвездието Орион. Това е на 100 процента направено от чужда цивилизация. Те са вкарали тук вярванията. Дори е остановено, под свинкса има камра която се "Стаята на знането". Всички тайни технологии се съхраняват в нея, но учени твърдят, че това може да е троянски кон на извънземни. Вярвайте, не може някакви хора, които нямат технологията да измерят разтоянието с такава точност. Та сега не можем да разгадаем как са построени.
8
0
асо
асо
15.05.2011 18:20
Пирамидите са строени преди 10500 год. Учени го доказаха още през 2009 год. Дори са ни показали от къде идват, съзвездието Орион, разположението на пирамидите и е същото като на съзвездието им. Като на малоумници обяснено. Дори е доказано, че под свинкса има кухини с помощта на сонар, в които има доказателства за цялото развитие и история на човечеството.
4
0
дея
дея
15.06.2014 08:43
В пирамидите не погребват фараони фараоните си имат отделни гробниците а в перамидите прочетете книгата банки хляб и бомби и ще разберете книгата се съсътои от две части
1
0