Китайски хороскоп: зодия Вол

Китайски хороскоп: зодия Вол
Снимка: reginasphotos/ pixabay.com

Според китайския календар всяка година в рамките на 12-годишния цикъл преминава под знака на едно животно. Човек, роден в определена година, получава редица качества, много от тях наследени от животното, което доминира годината. В зависимост от тях се развива и животът му. Късметът също се определя от зодията, в която попада, и той му помага или пречи в пътя му.

Родените в годините 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009 година са подвластни на зодия Вол, наричана също Бивол. В западния хороскоп на този зодиакален знак отговаря зодия Козирог.

Ето какви са характерните черти на зодия Вол в китайския хороскоп.

Личностни черти на зодия Вол

Биволът е роден под знака на равенството и този на упоритостта. Това е най-решителният от всички знаци и не пропуска нито една възможност в своя полза. Това е изключително искрен знак, на когото може да се има доверие.

Роден е да бъде лидер и печели възхищение с непреклонността и безкомпромисната си позиция. Знае винаги какво иска от живота и не допуска да го отклонят от избрания път.

Това е знакът, който се отнася много внимателно към своите задължения и отговорностите, които поема. Решителен е във всяка ситуация и се възползва от всяка възможност.

Зодия Вол - Зодия телец

Като характер е много сдържан, не обича да споделя мислите си и затова често остава самотен. Предпочита обаче независимостта си, да върши нещата по своя начин, не търпи влияние отвън и това положение му е приоритет пред общуването с повече хора. Не може да се каже обаче, че хората от тази зодия са изолирани от обществото. Те се радват на доверието на приятели, познати и колети, защото са искрени и добросърдечни.

Подобно на животното, под чийто знак са, хората от зодия Вол са спокойни и дори бавни, но ако някой ги ядоса, изпадат в ярост. Упоритостта и инатът им водят до конфликтни ситуации доста често, защото Биволът няма да отстъпи от своето. Обикновено успява да наложи волята си, но ако не успее, преживява тежко всяко отстъпление, защото не умее да губи.

Това е сериозна зодия, на хора с дълбока мисъл, много ученолюбиви. Чувството за хумор не им е силна страна. Не ценят и хитринките и остроумните изобретения. Това е зодия на традиционалистите, на стабилните хора, предпочитащи утъпкания познат път пред криволичещите пътечки на непознатото. Точността е приоритет в поведението им, те се вбесяват, ако трябва безсмислено и принудително да чакат. Представителите на зодията на много взискателни и в семейството си следят всеки да изпълнява задълженията си.

Може да се срещнат представители на знака, които трупат вещи, но това не се превръща в недостатък, защото го правят организирано и точно.

В тази зодия не може да се открият авантюристи. Не обичат промените и особено пътуванията. Това земен знак, открит и честен. Много предан и не особено претенциозен. Смело отстоява убежденията си, вдъхва увереност и е истински стълб на семейството си.

Силни страни на зодия Вол

Това е зодията на умните и чаровни лидери. Обикновено представителите на зодията достигат до върха, ако настроят ума си на правилна честота. Няма по-постоянен и надежден партньор от Вола. Това е също знакът на перфекционистите, готови да отделят много време, за да направят нещо така, както искат. Не се ръководят от мнението на околните, а правят нещата по свой начин, ако смятат, че са прави.

Безпристрастни хора са и дават честни съвети и мнения. Много коректни и почтени са всички от зодията. Работят усилено и последователно и стъпка по стъпка решават всеки проблем. Много са решителни и постигат целите си с цената на всичко. Изключителната наблюдателност помага на Вола да работи самостоятелно, да бъде независим и да постига желаното без ничия помощ.

Слаби страни на зодия Вол

Сред много хора Волът не се чувства комфортно. Прекалената упоритост и желание всичко да става по техния начин се явява пречка в много ситуации. Непреклонният характер пречи на Вола да се адаптира лесно към промените. Склонен е да съди другите за това, че са различни. Не умеят да губят и някои от подвластните на зодията са с лош характер по тази причина. Лошата комуникация с околните пречи на Вола.

Кариера и финанси на зодия Вол

Благодарение на качества като усърдие и прилежност Волът постига успях в кариерата. Достатъчно е да му се даде възможност да прави нещата по собствените си разбирания. Преуспява в политиката, защото е упорит и неотстъпчив. Добър работник е в селското стопанство, защото обича земята, както и живота на село. Стига до успех в много други професии, изискващи специална квалификация.

Колкото и изненадващо за звучи, Волът показва таланти и в областта на изкуствата. Сред композиторите и музикантите има много представители на зодията.

Жените от зодията са много добри организатори и работят добре като шефове. Доста са строги като началници и много педантични. Сред тях има и талантливи художници.

Тъй като са много стабилни като характер, от тях стават добри хирурзи. Работят също успешно в бизнеса и търговията с имоти.

Волът управлява много разумно парите си. Може да минава за стиснат сред познати и в семейството си, но всъщност е много разумен и не пилее парите си.

Любов и партньорство на зодия Вол

Китайски хороскоп: зодия Вол

Домът и семейството имат голямо значение на зодия Вол. Те са светилище и убежище за него. Във връзките си представителите на зодията са много лоялни и отношенията с партньора са дълги и здрави.

Ако в любовта на тази зодия се появят проблеми, те не ги признават, преструват се пред всички, че нещата са напълно под контрол. На хората от зодия Вол им е трудно да пуснат този, когото обичат, но ако не се го осъзнаят

и се държат за нещо, което вече си е отишло, ги боли повече.

И двата пола са възможно най-добрите родители. Възпитават децата си чудесно - с разбиране и любов, без да им спестяват истините за живота. Жените от зодията са много добри и любвеобилни и се гордеят със семейството си. Много се стараят за партньора си и са едни от най-добрите съпруги.

Съвместимост на зодия Вол с другите зодии

Волът не притежава откритостта, характерна за други знаци, и затова трудно завързва приятелства. Присъствието на непознати го смущава и му пречи да се отпусне. Разбира се много добре със зодия Плъх, зодия Заек, зодия Змия и зодия Петел. Може да установи добри отношенията с Маймуната, Кучето, Свинята и с представители на собствената си зодия.

Не може да намери общ език със зодия Овца, която е прекалено чувствителна и се ръководи от настроенията си. Трудно се разбира също с Коня, Дракона и зодия Тигър, защото зодия Вол обича тихото и мирно съществуване, а трите зодии са прекалено импулсивни и жизнени за вкуса им.

Интересни закономерности за зодия Вол

Благоприятният сезон за зодия Вол е краят на зимата.

Елементът на зодията е земя.

Щастливите числа на Вола са 3 и 9.

Цветовете, които му подхождат, са лилав, син и червен.

Подходящият камък за зодията е турмалин.

Благоприятните посоки са юг и север.

Цветето на Вола е карамфил.

Известни личности, родени под знака на зодия Вол, са: Йохан Себастиан Бах, Чарли Чаплин, Наполеон, Ян Сибелиус, Дъстин Хофман, Джак Никълсън, Мерил Стрийп, принцеса Даяна.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати