Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Разиграха на търг вибратори на 2 века

Разиграха на търг вибратори на 2 века

Разиграха на търг вибратори на 2 века

Вибратори, с които притежателките им са си доставяли удоволствие преди повече от два века, бяха разиграни и продадени на търг за 4000 евро във Великобритания.

Фалосите са дървени и са боядисани в черно. Единият е 25 сантиметра, а другият с 2.5 см. по-дълъг. По-скромният откъм размер атрибут е гарниран с тестиси, докато другият няма такива екстри, пише вестник "Дейли телеграф".

Единият от тестисите е поизтъркан, най-вероятно от прекомерна употреба. Фалосите са от края на XVIII век и идват от Франция. Не е ясно коя е била притежателката или притежателките им.

Вероятно обаче фалосите са били доста ценни за собственичката си, тъй като до наши дни са достигнали грижливо опаковани в луксозна кожена кутия.

Секс-играчките бяха разиграни на търг от аукционната къща "Брентууд антик оукшън" в Брентууд, графство Есекс, но от там не обявяват кой е новият им собственик.

Откога нежната част на човечеството получава сексуално удоволствие от фалоси, питали ли сте се? Много историци смятат, че родината на играчките за удоволствие е Китай. Там са намерените фалически предмети от дърво, кехлибар и слонова кост, датиращи отпреди 12 000 години.

Една от последните находки е колекция от седем бронзови фалоса. Те са открити в гробница на династията Хан. С тях дворцовите прислужници доставяли удоволствие на незадоволените аристократки и императорски наложници.

Според учените днешната популярност на фалосите за сексуални цели дължим на Древна Гърция и град Милет. През 3-ти век преди Новата ера там се изработвали и продавали т.нар. олисбос. Те представлявали изкуствени фалоси от дърво, камък или подпълнена кожа, предназначени за самотните жени и лесбийките.

Най-необичайната изработка на фалос е открита в Африка – от изсушена камилска тор, покрита с твърда смола. В Древен Египет пък съществувало вярване, че жените ща станат по-плодовити, ако възседнат на лунна светлина каменния фалос на Амон-Ра.

Електрическият вибратор пък бил изобретен от Джови Релеванте и Келси Стинър през 1880-те за лечение, наричано тогава "натрупване на гениталиите" и "женска хистерия". През 1902 година американската компания Hamilton Beach патентовала първият електрически вибратор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest