sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Стивън Хокинг предрича мрачно бъдеще на планетата ни

Стивън Хокинг предрича мрачно бъдеще на планетата ни

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k944
Хокинг

Английският астрофизик Стивън Хокинг не е голям оптимист относно бъдещето на планетата ни и дори твърди, че ако до 100 години не колонизираме други планети, човечеството е заплашено от гибел.

Пред британския Телеграф физикът заявява, че времето на планетата Земя изтича и вече е прекалено късно да се борим за нейното опазване. Единственият шанс за живот на хората е на други планети.

На Земята опасностите са станали прекалено много. Вероятността от ядрена война, глобалното затопляне и все по-често появяващите се генетично модифицирани вируси са само част от заплахите, които ни дебнат.

Хокинг подчертава и че не бива да се подценява риска от сблъсък на планетата ни с астероид, макар и това да звучи повече като сюжет на фантастичен филм.

Стивън Хокинг доскоро твърдеше, че човечеството няма да може да прави космически колонии, които да се самоиздържат без помощ от Земята. Сега обаче той смята, че човечеството трябва да намери начин да го постигне.

Притесненията на учена са нараснали след последните проучвания, които показват, че глобалното затопляне вече е необратим процес.

Стивън Хокинг

Новият документален филм на Хокинг, в който ще участва бившият му студент Кристоф Галфард, ще разкрие именно тези проблеми и заедно ще търсят алтернативи за човечеството в други светове.

Хокинг и Галфард ще обикалят заедно в различни точки на Земята, за да търсят технологии и идеи за създаване на реална и дългосрочна човешка колония на друга планета.

Това не е първият път, в който известният астрофизик се изказва мрачно относно бъдещето на планетата ни. Той вярва и че развитието на изкуствения интелект също заплашва човешката цивилизация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest