Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Най-откачените богове от древността

Най-откачените богове от древността

3 от 4 Снимки

3. Шочипили – Бог на гей проститутките


В много религии има богове на хомосексуалността, но само ацтеките имали нужда от малко по-конкретен. За тях не било достатъчно да имат само божество на хората с влечение към техния пол. Те почитали Шочипили – божеството, което пазело гей мъже, които правят секс за пари. Въпреки че божеството било наричано още Принца на цветята, около статуите му атцтеките засаждали психотропни гъби и омайващи растения.

Старите религии имали много богове. Светът бил непознат и страшен, точно и поради тази причини хората имали божества, на които да се прекланят почти за всичко. Когато виждали страховитите гръмотевици в небето, древните започвали да се прекланят на бога на гръмотевиците.

Практиката обаче не спира само с мощните природни явления, които можели да променят живота в стихията си. Постепенно хората започнали да почитат някои божества, които се грижели дори и за дребни неща от бита.

Така някои религии се развили дотолкова, че следовниците им трябвало да наизустят буквално стотици божества. Някои от тях били повече от откачени и дори смехотворни. Вижте галерията по-горе, ако предизвикахме любопитството ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати