sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Случва се! Извънземна цивилизация опитва да се свърже с нас

Случва се! Извънземна цивилизация опитва да се свърже с нас

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k914
Космически сигнал
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

От планетата HD 164595, намираща се на 94 светлинни години от Земята в съзвездието Херкулес, е изпратен мощен сигнал до Земята. Предполага се, че извънземна цивилизация се опитва да се свърже с нашата планета.

Мистериозният сигнал е засечен от международен екип изследователи чрез руския радиотелескоп RATAN-600. Новината бе обявена от автора Пол Глистър, който потвърди, че сигналът идва от планетата HD 164595.

От руската станция настояват за постоянно следена на отдалечената планета, защото се счита, че извънземна цивилизация се опива да се свърже със Земята.

От организацията за издирване на извънземен живот SETI добавят, че от тази планета сигнал е засечен и на 15 май 2015 година, което според тях доказва тезата, че на планетата има цивилизация, която също като хората търси свои себеподобни във Вселената.

Анализът на мистериозния сигнал ще бъде представен на Международната среща на астрономите в Мексико, която е насрочена за 27 септември.

Извънземни

От руската станция RATAN-600 заявяват, че сигналът не бива да бъде пренебрегван, тъй като планетата HD 164595 се върти около звезда, подобна на нашето Слънце, и следователно, ако в нашата система се е появил разумен живот при тези условия, и в далечната галактика Херкулес може да има разумни същества.

За планетата, от която идва сигналът, е известно, че тежи почти колкото Слънцето, а възрастта ѝ е около 4.5 милиарда години.

Астрономите са открили и подобна на Нептун планета в орбитата на далечната звезда, известна като HD 164595 b. От НАСА потвърждават, че телескопът Кеплер е засякъл няколко скалисти планети в тази област на галактиката.

Силният сигнал от HD 164595 е привлякъл вниманието на италианския астроном Клаудио Маконе. Изследванията му показват, че вълната на звука е с дължина 2.7 сантиметра, а честотата му е 11 GHz.

Експертът казва, че сигналът е настина мощен, щом е успял да достигне Земята въпреки голямото разстояние.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest