Практични съвети за бързо заспиване
Practical Tips for Falling Asleep Quickly
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Практични съвети за бързо заспиване

Практични съвети за бързо заспиване

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
1k349
Безсъние
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Безсънието може и да не изглежда като сериозен проблем, но всеки, който го е изпитал на гърба си, знае колко изнервящо е то и как понижава качеството на живот. Ето защо е важно да се избавите от него по най-бързия начин.

Според експертите вероятните причинители на безсъние могат да са много: употреба на шоколад и кофеинови напитки в неподходящо време, работа на смени, душевни терзания, обилна вечеря и др. Поради това и решенията на проблема са разнообразни.

В случай че сте прекалили с енергизиращите храни и напитки, можете да си направите чай с някоя от билките, причиняващи сънливост. Възврете 300 мл вода и залейте с нея 1 с.л. лайка. Захлупете съда и изчакайте да изстине. Прецедете и отпийте на малки глътки. За по-голяма ефикасност добавете 1 с.л. мед.

Други билета, с които можете да заместите лайката, са още маточината, жълтият кантарион, дилянка, мента, хмел или лавандула. Отвара от тях приемайте и в случай, че не можете да заспите поради стрес и емоционално напрежение.

Ако пък не успявате да заспите или се будите поради преяждане и тежест в стомаха, също можете да си помогнете посредством билкови отвари. Залейте 1 ч.л. розмарин с 200 мл вряща вода и захлупете. Когато отварата се охлади, филтрирайте и приемете бавно на малки глътки. Розмаринът е не само ароматна подправка, но и билка, доказала се в борбата с храносмилателните проблеми.

Много често не можем да заспим, защото досега многократно сме будували вечер поради работа на смени или продължително сърфиране в интернет. Така организмът ни си е изградил режим и сега трябва да го преборим по някакъв начин.

Розмарин

Ако не сте сред любителите на чайовете, можете да предизвикате сънливост у себе си и с други техники. В случай че не можете да заспите, не е нужно да стоите в леглото и да се въртите.

Излезте на терасата и подишайте хладен въздух. Пуснете си филм, който вече сте гледали, за да не ангажира интереса ви, а по-скоро да предизвика скука. Друг вариант е да зачетете книга, но все пак и тя не бива да е интересна, защото ще продължи да ви държи будни. Заложете на скучна документация или лекции /ако сте студент/. Налейте си чаша топло мляко, подсладено с лъжичка мед и малко канела.

Проветрете помещението, в което спите, или направете така, че въздухът в него да стане по-хладен. Доказано е, че при по-студен въздух се спи по-добре. Същевременно си пригответе по-плътни и топли завивки. Сами ще видите, че в такава атмосфера шансът да се пренесете в страната на сънищата е много по-голям.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest