Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Арестуваха гълъб шпионин

Арестуваха гълъб шпионин

Гълъб

Гълъб бе арестуван за шпионаж и затворен в специален полицейски кафез в индийската столица Ню Делхи. Историята не е шега, а напълно достоверна информация, съобщена в националния индийски ежедневник Телеграф дейли.

Гълъбът е обвинен в шпиониране в полза на правителството на Пакистан. Пернатият Джеймс Бонд бил издаден от бръснар, живеещ в село, разположено на четири километра от границата със задания съсед на Индия.

Птицата кацала редовно на терасата на бръснаря. Неговият син забелязал обаче, че на крилата на гълъба има изписани думи на езика урду, който е официален в редица провинции на Пакистан. Отделно от това на крака на птицата имало закрепена тръбичка за съобщения.

Момчето споделило на баща си какво е видяло и съвестния гражданин подал сигнал в местната полиция, която веднага се заела със случая. На помощ за заловяването на пернатия шпионин се притекли лекарите от местната ветеринарна клиника, които упоили птицата и я предали на органите на реда.

След като установили, че действително буквите на крилата действително са изписани на урду, гълъбът бил транспортиран в индийската столица. Там той бил подложен на рентгеново изследване. То не показало нищо подозрително, но все пак гълъбът бил оставен в кафеза за доизясняване на случая.

Цифрите, изписани върху крилете на гълъба, се оказали телефонен номер в Пакистан. Спонтанната реакция на индийските органи на реда били продиктувани от факта, че по същото, време в което се появила птицата, се провеждала и строго секретна междудържавна среща за сигурността в Индия.

Колкото и странно да звучи историята, се оказва, че подобно използване на гълъби за шпионаж не се случва за първи път. През 2008 г. иранските власти арестуваха два гълъба, като ги обвиниха, че търсят ядрено оръжие. Преди няколко години беше задържан и щъркел, но в Египет. На крилете му египетските полицай открили странно устройство с предавател.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest