Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Карма и Съдба»Законите на кармата

Законите на кармата

MarianeMariane
Джедай
329112130
Законите на кармата

Трудно можете да опишете кармата. Често можете да чуете някой да твърди, че тя е съвкупност от всички действия, намерения и мисли, които един човек прави и има. Но тя също така включва и последиците, които те създават, ефектът който имат.

Кармата е механизмът, чрез който Вселената поддържа всемирното равновесие. Тя се подчинява на строги закони.

За да бъдете в мир със себе си и в равновесие със заобикалящия ви свят, трябва да спазвате следните закони на кармата.

Законите на кармата

1. Великият Закон

Каквото посееш, това ще пожънеш. Законът е познат и под името Закона за причината и следствието. За да получите мир, любов, приятелство, трябва да дадете любов, да обичате, да се посветите на някого.

2. Законът за създаването

Животът не се случва, трябва ние да го направим. Обградете се с хората и нещата, които искате да присъстват в живота ви.

3. Закон за свързването

Кармични връзки

Всяко нещо във Вселената е свързано с всички останали и когато предприемем нещо, колкото и малко да бъде, това се отразява на всичко останало. Направете първата крачка, за да продължите нататък. Не се отказвайте, докато не довършите започнатото или постигнатото няма да има смисъл.

4. Закон за настоящето

Оставете миналото в миналото и не губете настоящето в мечти за бъдещето. Нещата се случват тук и сега. Не планирайте с години екскурзия до Париж – купете си билет.

5. Закон за отговорността

Научете се да поемате отговорност за нещата, които се случват в живота ви. Ако нещо не е наред в живота ви, нещо не е наред във вас.

6. Закон за гостоприемството и щедростта

Раздавайте се за хората, които обичате. Отворете дома си за хора, които не познавате, бъдете щедър.

7. Закон за израстването

Карма

За да се издигнете духовно, промяната трябва да направите вие, тя няма да дойде от средата, другите хора или тайнствени места. Променете вътрешното си аз, за да се промени животът ви.

8. Закон за поуката

Историята се повтаря, докато не научим уроците, които ни преподава. Само така можем да променим своя път.

9. Закон за смирението

Докато отказвате да приемете нещо, то ще ви следва непрекъснато. Примирете се с несъвършенствата, своите и чуждите, за да се издигнете на по-високо ниво на съществуване.

10. Закон за фокусирането

Кармата

Фокусирайте се само върху едно нещо, защото човек не може да е еднакво отдаден на две неща. Посветете се на любовта и ще забравите за омразата.

11. Закон за търпението и отплатата

За да получите награда, трябва да положите труд, да вложите търпения и усилия. Само тогава ще получите истинска радост от постигнатото.

12. Закон за вдъхновението и истинската стойност

Нещата не се измерват в пари, килограми, метри и т.н. Тяхната стойност е резултат на енергията и усилията, вложени за постигането им. Всичко, което отделните индивиди постигат, е принос към всемирното цяло.

Вижте още как да промените лошата карма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
44
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ина
Ина
05.03.2015 11:34
Чудесно, но тези закони са доста преиначени, добавени са изречения, които са субективни и нямат връзка със смисъла. Напр. не е вярно, че животът не се случва, а трябва ние да го направим - такъв закон на кармата няма - вярно е, че каквото правим води винаги до последствия, но животът си е живот (няма смисъл, казано така). Също закон 3 - всяко нещо във вселената е свързано - да, но защо е това пояснение:"Не се отказвайте, докато не довършите започнатото или постигнатото няма да има смисъл"? Не е такъв смисълът на този закон, защото има нещо друго: Не важна целта, а пътят към нея. Обяснете си го, ако можете, но не интерпретирайте.
0
0
Снежанка
Снежанка
15.02.2015 04:18
Много поучителна статия. Ако всеки изпълнява това светът ще е различен.
4
0