Неси се появи на 150 мили от Лох Нес
Nessie Appears 150 Miles from Loch Ness
Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Неси се появи на 150 мили от Лох Нес

Неси се появи на 150 мили от Лох Нес

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
1k248
Неси

Мистериозното чудовище от Лох Нес се показа за малко преди дни, но този път на 150 мили от мястото, което се счита за негов дом. Легендата за тайнственото същество Неси отново оживя, след като фотографката Ели Уилямс улови случайно кадри с легендарното създание.

24-годишната британка оставила камерата си да снима на автоматичен режим край езерото Уиндърмиър. Така тя искала да заснеме цветовете при смяната на сезоните. Малко по-късно обаче младата жена остава безкрайно изненадана, пише британският таблоид Мирър.

Когато опънах палатката край езерото, нямах други намерения, освен да направя интересна фотосесия. Щом погледнах кадрите след това, видях, че съм заснела някакво странно създание. В началото си помислих, че е лебед или гъска, тъй като гледах от екрана на смартфона си, разказва учудената фотографка.

По-късно обаче осъзнах, че това не е никак малко животно. Изобщо не знам какво може да е то и приемам всякакви предположения. Радвам се, че камерата ми го е уловила, допълва Ели.

Независимо че Неси живее в Лох Нес, в намиращото се на 150 мили Уиндърмиър също има регистрирани случаи на видяно страховито създание. Последно през 2006 година такова същество е било забелязано от Джеймс Ебдън.

Според описанието му става въпрос за много голямо животно, което прилича на хибрид между змия и кон и има голяма гърбица. Дали съществото в двете езера не е едно и също обаче все още никой не знае.

Според легендата Неси е създание, което обитава езерото Лох Нес в Шотландия. Първото споменаване на митичното чудовище датира от 565 година. Тогава монах се оплаква, че е нападнат от огромно същество.

Съвременният интерес към чудовището от Лох Нес се появява през 1933 година, когато няколко души започват да разправят, че са го виждали за много кратък момент.

Съществуват няколко версии за произхода на Неси. Една от хипотезите гласи, че създанието може да е плезиозавър-звяр от епохата на динозаврите. До момента съществуването на Неси не е нито отхвърлено, нито доказано, ето защо учените продължават с догадките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest