Майски сняг заваля в Хърватия
May Snow in Croatia
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Майски сняг заваля в Хърватия

Майски сняг заваля в Хърватия

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k895
Сняг
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

В края на пролетта жителите на област в Северна Хърватия станаха свидетели на необичаен природен феномен – над града бе натрупал майски сняг.

Снежинките са паднали в областта Горски Котар миналата нощ, като са покрили някои от основните пътни артерии в тази част на страната.

Снежната покривка е наваляла в частите с надморска височина от 700 метра.

Вчера в цялата страна е имало обилни валежи от дъжд и град, придружени от силен вятър.

Родните синоптици не предвиждат подобни природни аномалии в България, макар че дните до края на седмицата се очертават като по-студени и дъждовни.

Според емблематичния синоптик Минчо Празников тази година ни чака много горещо лято, като високите температури ще настъпят още през последните дни на месец май.

Майски сняг заваля в Хърватия

Тенденцията горещините и летните температури да идват изведнъж ще се запази и тази година.

Проучвания на учени са стигнали до извода, че в един момент пролетта и есента ще изчезнат и в България единствените сезони, които ще се сменят, ще бъдат лятото и зимата.

Твърди се, че до 50 години по нашите територии ще има рязко преминаване от студени и топли температури.

Наблюдения на немски климатолози от университет Гисен стигат до заключението, че лятото на 2014 година ще бъде най-горещото лято в историята на синоптичните наблюдения в световен мащаб.

За сега няма никакви признаци за подобни жеги, тъй като още от април температурите са по-ниски от обичайното, а повечето дни бяха дъждовни и ветровити.

В средата на миналия месец в България, подобно на Хърватия, падна сняг през пролетта.

За втората половина от месец май обаче синоптичните прогнози са по-положителни. По думи на родните метеоролози очакваното затопляне ще започне в началото на следващата седмица.

Причината за това ще са южните ветрове, които ще повишат температурите до 25-26 градуса.

В края на месец май се очаква термометрите да достигнат 31 градуса, като най-ниските температури ще бъдат между 5 и 11 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest