Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Магарешка зебра се роди в Мексико

Магарешка зебра се роди в Мексико

Магаре зебра

Роди се наполовина зебра, наполовина магаре в зоологическа градина в Мексико. Интересният феномен се е случил в Северната част на Мексико – град Рейноса. Служителите в зоологическата градина дори вече са измислили име на малкото животинче – кръстили са го Кумба.

Идеята за името на магарешката зебра всъщност идва от едноименното анимационно филмче, където главният герой - зебрата Кумба е раиран наполовина. Бащата на Кумба е магаре, което се казва Игнасио, майката пък е зебра на име Раджа.

Специалистите обясняват, че малкото животинче всъщност е доста рядък вид животно и има хромозомите на двата вида животни – магаре и зебра.

Надеждата на всички, които работят в мексиканската зоологическа градина, е малкото животно да расте здраво и природата всъщност да е направила добра комбинация.

Друг вид животно пък дойде на бял свят в ирландска ферма – в стопанството на животновъда Патрик Мърви се появило животно, което е кръстоска между овца и козел. Собственикът на фермата обяснява, че е пуснал козела да пасе заедно с овцете, тъй като изобщо не е предполагал, че е възможно да се случи нещо подобно.

Животното носи белезите и двете животни – още от самото раждане става ясно, че животното не е овца, понеже демонстрира подвижност и бързина, което затруднява залавянето му, споделя собственика.

Хибриди между овце и козели много рядко се появяват на бял свят, сочи статистиката. Заради различните хромозоми подобни мелези обикновено се раждат мъртви. В много редки случаи такива животинки оцеляват, а още по-рядко достигат до зряла възраст.

И докато в Мексико и Ирландия на бял свят са дошли две не особено обичайни животни, у нас неотдавна, съвсем в реда на нещата, се роди пони в столичния зоопарк. Понито е черно на цвят, тъй като такъв цвят е баща му, който се казва Вихър. Майката е бежово-бяла и се казва Марта.

Според ръководителят на ветеринарната клиника в зоопарка доктор Николай Скендерски раждането на конче в Годината на коня е много добър знак - знак за плодородие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest